Home

Prachtige strijd tijdens Herock Spa Rally.Opel ADAM R2-rallycoureur Timo van der Marel.

Opel ADAM R2 - Timo van der Marel

Timo van der Marel leverde tijdens de Herock Spa Rally op 16 en 17 maart een prachtige strijd met zijn Opel ADAM R2. In het RC4-klassement werd er op het scherpst van de snede gestreden tussen Van der Marel en een andere ADAM R2. Uiteindelijk werd Van der Marel tweede, met enkele seconden verschil. Het was volgens het publiek een van de hoogtepunten van de rally.

Spekglad

"Het was vanaf het begin af aan een ontzettende spannende strijd", aldus Timo van der Marel. "Tijdens de voorbereidingen merkten we al dat de weersomstandigheden erg slecht waren en het parcours was door de blubber spekglad. We moesten dan ook strategisch omgaan met onze bandenkeuze."

Opel ADAM R2 - Timo van der Marel

Het gesprek van de dag

Al vanaf de start van de rally leverden Timo van der Marel en zijn navigator Rebecca van der Marel een spannende strijd met de Luxemburgers Grégoire Munster en Louis Louka, die ook in een Opel ADAM R2 reden. De twee teams reden een ijzersterke wedstrijd en wisten met de twee Opels ADAM R2 zelfs de top tien van het algemeen klassement door te dringen. Het duel tussen Van der Marel en Munster werd uiteindelijk het gesprek van de dag: "Het publiek had het continu over die twee Opels ADAM R2 die tegen elkaar streden in het RC4-klassement. We leverden een harde strijd."

Opel ADAM R2 - Timo van der Marel

Hele rally aan kop

Van der Marel wist uiteindelijk door zijn strategische bandenkeuze en nagenoeg foutloze rijstijl de koppositie te veroveren. Hij reed de hele rally aan kop, maar tijdens de laatste proef bleek Munster toch aan het langste eind te trekken. Met een paar seconden verschil werd de Nederlandse Opel-rallycoureur uiteindelijk tweede in het RC4-klassement en achtste algemeen. "We zijn tevreden, maar het is natuurlijk wel zuur dat we na een hele rally op kop gelegen te hebben uiteindelijk tweede worden."

Opel ADAM R2 - Timo van der Marel

Kampioen in de RC4-klasse

Van der Marel kijkt nu al uit naar de volgende Belgische rally: "De Opel ADAM R2 krijgt nu groot onderhoud om de rest van het seizoen op-en-top te kunnen presteren. We rijden dit seizoen zeven rally’s in België, waar de rallysport enorm leeft", aldus Van der Marel: "Het doel is om kampioen in de RC4-klasse te worden!"