Timo van der Marel overtuigend winnaar in Zwitserland.‘Dit is een van onze mooiste overwinningen tot nu toe, echt kicken!’

Opel ADAM R2

Rallycoureur Timo van der Marel was op vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober zeer succesvol in de Rallye du Valais in Martigny in Zwitserland. Met zijn vaste co-pilote Rebecca van der Marel stuurde hij op buitengewoon overtuigende wijze de Opel ADAM R2 naar de overwinning in de RC4-klasse en naar een 15e plaats in het algemeen klassement.

“Dit is echt een van onze mooiste overwinningen tot nu toe”, is de eerste reactie van Timo van der Marel. “Man, ik raak er niet over uit gepraat. Hier winnen in zo’n groot en sterk deelnemersveld met allemaal lokale helden die de omgeving en het terrein goed kennen: dat is echt kicken. Vanaf het begin ging het superhard. Op de vrijdag zaten we op de 3e plaats, maar zaterdag zetten we de concurrentie in de eerste twee proeven op 20 seconden achterstand. Daarna kwam niemand meer in onze buurt. We hebben alle proeven zaterdag gewonnen, we verdienden de overwinning.” Het team kijkt vol vertrouwen uit naar volgende uitdaging: Rallye du Var in november.

Opel ADAM R2 opnieuw opgebouwd
De Opel ADAM R2 is afgelopen zomer compleet onder handen genomen. De motor, het differentieel, de cockpit, de schokbrekers, alles is vervangen. Na eerder succes in Hellendoorn toont de winst in Zwitserland aan dat de rally-auto zeer competitief is. Daarnaast werd de Opel ADAM R2 voorzien van een geheel nieuwe look door middel van een graffitikunstwerk dat volledig aansluit bij de 'Unlock your potential'-campagne.