Home

Verkeersboetes duurder in 2019Oppassen dus!

Verkeersboetes 2019

Helaas, de verkeersboetes worden in 2019 weer wat duurder. Het gaat om een lichte stijging van 1,7 procent, geheel in lijn met de inflatiecorrectie. In de praktijk betekent dat je voor snelheidsboetes in 2019 ongeveer 1 tot 7 euro meer gaat betalen.

Ze stijgen, ze stijgen!

Er is helaas nog meer slecht nieuws, want ook de tarieven van andere boetebedragen stijgen. Bedragen tot 100 euro stijgen ten opzichte van 2018 met 5 euro en bedragen voor verkeersboetes boven de 100 euro stijgen met 10 euro. Om een idee te geven: een boete van 90 euro wordt in 2019 dus 95 euro en een verkeersboete van 230 euro wordt in 240 euro. Alle genoemde bedragen zijn natuurlijk nog wel exclusief administratiekosten van 9 euro per boete. Dit tarief blijft gelijk aan 2018.

Meetcorrectie

Natuurlijk hanteert de politie nog meetcorrecties. Hoewel, niet bij alle snelheden. De meetcorrecties zijn bij minder dan 100 km/u 3 kilometer meetcorrectie en bij meer dan 100 km/u 3 procent meetcorrectie. Op de meeste wegen geldt een ondergrens van 4 km/u voordat wordt bekeurd. Alleen op autosnelwegen waar 130 is toegestaan, is geen ondergrens. Hier wordt vanaf 1 km/u te hard bekeurd. De verkeersboetes van 2019 allemaal bekijken? AutoRAI.nl zet ze op een rij.

Verkeersboetes 2019

Slimme technologie

De hard rijden hoeft niet dankzij slimme technologie van Opel. Alle Opel modellen zijn leverbaar met cruise control. Vaak is dit zelfs standaard! Met cruise control is het een kwestie van een bepaalde snelheid instellen en de auto doet de rest. Geen fan van cruise control? Er is ook nog de snelheidsbegrenzer. Je stelt in hoe hard je auto maximaal mag rijden en de auto zorgt ervoor dat je niet harder rijdt. En als je twijfelt hoe hard er gereden mag worden: dankzij verkeersbordenherkenning in bijvoorbeeld de Opel Insignia, weet je altijd wat de snelheidslimiet is. Dus eigenlijk kun je het hele jaar door boetevrij rijden.