Skip To Content
Home

Opel Grandland X PHEV in aantocht!Ontdek de voordelen van een plug-in hybride.

Opel Grandland X

De Opel Grandland X PHEV is in aantocht. Deze plug-in hybride SUV van Opel kan een grotere afstand volledig elektrisch rijden, maar wat zijn nu echt de voordelen van zo’n zogeheten plug-in hybride? We zetten er een paar op een rij.

Elektrisch rijden

Wist je dat 50 procent van de ritten in Europa ritten zijn van minder dan 15 kilometer? Geen grapje. Alleen al dat gegeven maakt een plug-in hybride erg interessant, omdat een auto als de Grandland X PHEV deze afstand met gemak volledig elektrisch kan overbruggen. De Grandland X PHEV krijgt een actieradius – vastgesteld volgens de WLTP-meetcyclus – van maar liefst 50 kilometer.

Twee voertuigen in-één

Een plug-in hybride als de Grandland X PHEV combineert in feite de voordelen van een elektrisch voertuig voor korte, dagelijkse ritten met de voordelen van een verbrandingsmotor voor langere ritten. Je koopt dus eigenlijk twee auto’s in-één.

Krachtig!

Daarnaast kunnen de verbrandingsmotor en de elektromotor ook nog samenwerken. In de Opel Grandland X PHEV resulteert dat in een topvermogen van maximaal 300 pk! Bovendien hoeft de verbrandingsmotor dankzij ondersteuning van de elektromotor minder hard te werken en dat resulteert ten opzichte van een auto met enkel een verbrandingsmotor in een tot 40 procent lager verbruik.

Opel Grandland X

Snel opladen

Het opladen van het accupakket duurt niet lang. In de zogeheten fast-charge-modus duurt het volledig opladen van het compacte lithium-ion accupakket 1 uur en 45 minuten. Dankzij de EV-modus mag een auto als de Grandland X PHEV ook ‘EV only’-zones betreden.

Het asfalt verlaten

Je hoeft overigens echt niet alleen op het asfalt te rijden met een auto als de Opel Grandland X PHEV. Dankzij de rijmodi ‘electric’, ‘hybrid’, ‘sport’ en ‘4x4’ staat de SUV ook op onverhard terrein zijn mannetje. Dankzij deze rijstanden kan je als bestuurder zelf bepalen wanneer de auto elektrisch rijdt. Door het accupakket onderweg op te laden kun je bijvoorbeeld elektrische energie sparen en deze pas gebruiken bij het betreden van een stad. Jij bepaalt.

50 procent elektrisch rijden

Voor iemand die 20.000 kilometer aflegt met een plug-in hybride kan door de auto elke dag op te laden tot wel 10.000 kilometer van die 20.000 kilometer volledig elektrisch rijden.