Home

ONTWIKKELING VAN STOELCOMFORT.Al 120 jaar lang focus op comfort.

120-jaar-stoelcomfortAl sinds 1899 ontwikkelt en produceert Opel auto’s. Sinds dag één luidt het motto ‘Democratiseer toptechnologie en maak het voor iedereen toegankelijk’. Door de jaren heen heeft Opel tal van technische vooruitgangen geïntroduceerd en die toegankelijk gemaakt voor het grote publiek. Dit waren onder andere zuinige motoren, state-of-art onderstellen en de nieuwste assistentiesystemen.

Daarnaast was het comfort van de bestuurder en passagiers altijd al topprioriteit. Automobilisten willen namelijk vooral genieten van een comfortabele en ontspannen rit. De stoelen spelen daarbij een belangrijke rol. Daarom heeft Opel zich al in een vroeg stadium op de ontwikkeling van de stoel gericht, aangezien stoelen met een perfecte ergonomische vorm niet alleen meer comfort bieden, maar ook voor meer veiligheid zorgen. Deze twee aspecten staan sinds de introductie van de eerste modellen van Opel hoog op de agenda.

Enkele mijlpalen op zitgebied uit de 120-jarige Opel-geschiedenis zijn de in lengterichting verstelbare stoelen geïntroduceerd in 1933, de stoelen met verstelbare rugleuning in de Opel Kapitän, de stoelen met hoogteverstelling eind jaren zeventig in de Opel Monza en de Senator en het Flex7-stoelsysteem in de eerste Opel Zafira, twintig jaar geleden. In 2003 volgde de eerste ergonomische stoel in de Opel Signum. Vandaag de dag zijn modellen als de Astra, Insignia en Grandland X leverbaar met de onderscheiden en continu doorontwikkelde ergonomische, actieve stoelen.

Opel leverde ook in het compacte segment de eerste bijzonder rugvriendelijke stoelen. Voor het eerst waren de AGR-gecertificeerde premium ergonomische stoelen die in 2015 in de Astra beschikbaar kwamen, niet alleen voorzien van uitgebreide verstelmogelijkheden qua hoogte, lengterichting en zithoek, ze konden tegen meerprijs ook worden voorzien van andere comfortfeatures, zoals massage, ventilatie en geheugenfunctie.

Een goed voorbeeld van toptechnologie en topcomfort is de Opel Grandland X 120 jaar Edition. Het jubileummodel is niet alleen standaard voorzien van assistentiesystemen als Cruise Control met snelheidsbegrenzer en Lane Departure Warning, maar ook van allerlei comfortvoorzieningen, zoals meervoudig verstelbare comfortstoelen en airconditioning, die zorgen voor een ontspannen rit. Het comfort kan naar een nog hoger plan worden gebracht met de tegen meerprijs leverbare actieve voorstoelen, stoelverwarming en een verwarmbaar stuurwiel. Opel biedt zodoende comfort van het hoogste niveau.