OPEL EXPERIENCE 2018.Rijtrainingen in overvloed!

rijtraining

Al meer dan tien jaar biedt Opel Motorsport op maat gemaakte rijtrainingen. Het programma is nu herzien en uitgebreid. Alle trainingsprogramma's, geleid door professionele instructeurs met race-ervaring, laten deelnemers op een veilige manier nog meer van autorijden genieten. Deelnemers aan de Opel Experience 2018 krijgen gegarandeerd de beste trainingscondities. Ze ontdekken het Opel Test Centre in Dudenhofen (normaal afgesloten voor publiek), ervaren de 'Groene Hel' op de Nürburgring of leren driften tijdens de Winter Training in Thomatal, Oostenrijk.

De Opel Experience 2018 is onderverdeeld in drie onderdelen: Sport, Individual en Special.

Sport: Passie, power en performance
Het Sport Trainingsprogramma brengt de OPC- en GSi-filosofie van Opel tot leven. Deelnemers maken kennis met de indrukwekkende dynamiek van de sportieve Opel-modellen en testen ze op de limiet op het circuit. Er is keuze uit een halve dag durende Basis Training en een volledige dag Performance Training. Beide programma's vinden plaats op het Opel Test Centre in Dudenhofen.

De Racetrack Training op de Nürburgring Nordschleife is perfect voor diegenen die nog meer op zoek zijn naar de limieten. De 'Groene Hel' wordt gezien als het moeilijkste circuit ter wereld. 73 bochten, grote hoogteverschillen, bochten met een hellingshoek tot wel 18 graden, veranderlijke circuitcondities en een totale afstand van dik 20 kilometer maken van de Nordschleife een uitdaging die alleen met respectvolle benadering en een goede voorbereiding succesvol kan worden afgerond. Dit is precies wat de 'Ring-experts' van Opel bieden aan deelnemers: het leren van de juiste racelijnen, rempunten en stuurhoeken per bocht. Dankzij dit leerproces is succes gegarandeerd.

Individual
Beginnende of ervaren bestuurders – de beste training voor iedereen.
Veilig en met het grootste gemak de baas zijn over alledaagse situaties: dat leren deelnemers in de Individual trainingen bij het Opel Test Centre in Dudenhofen. De inhoud van elk programma wordt precies afgestemd op de doelgroep.

De Opel Experience Rookie Training gaat verder waar de rijschool stopt. Ervaren instructeurs helpen bestuurders stapsgewijs op weg naar het opzoeken van de limiet. In een veilige en gecontroleerde omgeving leren deelnemers om gevaarlijke situaties te herkennen en er kundig op te reageren. Ook krijgen ze meer inzicht in de werking van moderne rijhulpsystemen die in de huidige Opel-modellen de veiligheid onderweg verhogen.

Special: Maak kennis met het complete portfolio van Opel
Tijdens de anderhalve dag durende Winter Training kruipen deelnemers achter het stuur van een Opel Insignia met vierwielaandrijving en torque vectoring alsook in een vierwielaangedreven Opel Mokka X. Deelnemers leren hoe ze moeten reageren als ze op ijs of sneeuw rijden. Ze leren de theorie en praktijk van correct remmen en accelereren, hoe ze griplimieten op de weg kunnen bepalen en maken kennis met onderstuur en overstuur.