Crossovers van Opel klaar voor Euro 6d-TEMP-emissienorm.Opel X-familie al klaar voor toekomstige emissienorm.

emissie-norm

Opel is een van de weinige autoproducenten die emissies meet volgens de toekomstige emissienorm, waarvan de Real Driving Emissions-testprocedure (RDE) op openbare wegen een onderdeel is. Daardoor voldoen inmiddels 85 nieuw ontwikkelde krachtbronnen aan de toekomstige Europese emissienorm. Het merendeel daarvan is te vinden in de Opel X-familie met de crossovers Crossland X, Grandland X en Mokka X. Het Euro 6d-TEMP-initiatief van Opel betekent de introductie van de Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure-meting (WLTP) van brandstofverbruik en emissie, die geldt voor alle nieuwe autoregistraties met ingang van 1 september aanstaande.

Euro 6d-TEMP zorgt ervoor dat de Crossland X en de grotere Grandland X als eerste modellen worden voorzien van een nieuwe generatie 1,5-liter viercilinder turbodieselmotoren. Cilinderkop en motorblok zijn geheel van lichtgewicht aluminium gemaakt. Er zijn vier kleppen per cilinder, die worden bediend door dubbele bovenliggende nokkenassen.

In de EURO 6d-TEMP motorenprogramma van de Mokka X is er keuze uit voorwiel- én vierwielaandrijving, handgeschakelde én automatische versnellingsbakken en benzine, diesel én LPG-varianten.

Opel wil met de vroege uitrol van Euro 6d-TEMP leider worden met reductie van emissies. De volgende stap in deze strategie is de introductie, tot aan 2020, van vier modellen met elektrische aandrijving, inclusief een elektrische variant van de volgende generatie Corsa en de Grandland X plug-in hybride. In 2024 wil Opel van elk model een versie aanbieden met een vorm van elektrische aandrijving, dus zowel hybride als volledig batterij-elektrisch.