Sterke comeback Opel/Vauxhall!Bedrijfsresultaat over het eerste halfjaar bedraagt €502 miljoen.

Opel PSA

Opel/Vauxhall maakt nu twaalf maanden deel uit van Groupe PSA en realiseerde in dat eerste jaar een ijzersterke comeback. Vorige week maakte het bedrijf een operationele winst over het eerste halfjaar bekend van €502 miljoen. Dit was mogelijk dankzij de opname in Groupe PSA sinds 1 augustus 2017. Met het strategische plan PACE! – dat Opels CEO Michael Lohscheller op 9 november 2017, honderd dagen na de overname, presenteerde – bundelt het bedrijf zijn krachten, maakt het gebruik van de synergie en komt het volledige potentieel van het merk beschikbaar. Met PACE! wordt Opel winstgevend, elektrisch en wereldwijd actief.

Opel wordt winstgevend en investeert in fabrieken
Al na één jaar als onderdeel van Groupe PSA schrijft Opel/Vauxhall weer zwarte cijfers. De operationele marge over de eerste helft van 2018 is 5,0 procent. Dat geeft duidelijk aan dat PACE! effect heeft. Het management van Opel heeft met de sociale partners overeenkomsten gesloten over de toekomst van alle Opel-/Vauxhall-fabrieken in Europa, toewijzing van nieuwe producten en grote investeringen in de fabrieken. Zo zal de nieuwe Corsa exclusief geproduceerd worden in de Spaanse Opel-fabriek in Zaragoza en vanaf 2019 zal de volgende generatie Vivaro in Luton van de band rollen. Tevens wordt de Grandland X vanaf medio volgend jaar geproduceerd in de Duitse Opel-fabriek van Eisenach. In diezelfde fabriek zal in 2020 ook een hybrideversie van de Grandland X in productie gaan.

Succesvolle nieuwe modellen – elektrificatie van het productgamma
De samenwerking tussen de ontwikkelingsteams is goed ontvangen door de klanten van Opel/Vauxhall. Met de Crossland X, de Mokka X en de Grandland X heeft Opel/Vauxhall een uitstekende uitgangspositie in de snel groeiende SUV-markt en is het toonaangevend in onder meer het Europese SUV B-segment. Zo draagt Opel/Vauxhall met de X-modellen succesvol bij aan het SUV-offensief van Groupe PSA. In de eerste helft van 2018 waren deze modellen van beide merken goed voor 167.200 verkochte auto’s.

Opel/Vauxhall zet het productoffensief in Europa voort. Na de introductie van de sportieve Insignia GSi volgen in de tweede helft van het jaar ook de nieuwe Combo Tour (passagiersversie) en de bedrijfswagenvariant van de Combo, die voor een belangrijke groei moet zorgen. Volgend jaar verschijnt de geheel nieuwe Corsa – waarvan in 2020 ook een volledig batterij-elektrische versie verschijnt. Dat houdt in dat Opel/Vauxhall dan al vier modellen in het gamma heeft met elektrische aandrijving. Tegen 2024 is een versie met elektrische aandrijving leverbaar in elk Europees model – hetzij volledig batterij-elektrisch, hetzij plug-in hybride. Dat is mogelijk dankzij de directe toepassing van de multi-energy-platforms van Groupe PSA.