SUCCESVOLLE COMEBACK TIMO VAN DER MAREL.Eerste optreden Opel ADAM R2 met vernieuwde livery.

Opel ADAM R2

Rallycoureur Timo van der Marel maakte tijdens de Eurol Hellendoorn Rally 2018, na een gedwongen tussenpauze naar aanleiding van een ernstig auto-ongeluk in Finland, een fantastische comeback. Timo van der Marel en vaste co-pilote Rebecca van der Marel werden eerste in de RC4-klasse met de Opel ADAM R2 en eindigden op de 15de plaats in het algemeen klassement.

De Eurol Hellendoorn Rally 2018 bestond uit in totaal 15 proeven met een mix van asfalt en gravel. “We zijn begonnen in de schemering op vrijdagvond. In het begin liep het helemaal niet”, stelt Timo van der Marel. “Ik was erg nerveus aan het begin. Normaal ken ik alleen gezonde spanning, maar nu was ik echt nerveus. Ik was vooral benieuwd hoe ver ik in het herstelproces was na het ongeluk. Tijdens de eerste proeven waren de tijden best oké, onder meer door goede pacenotes en voorbereidingen. Alleen mijn brein hield alles niet helemaal bij. Voor mijn gevoel ging ik veel harder dan in feite het geval was. Ik denk dat we daardoor aan het begin niet het maximale eruit hebben gehaald. In het begin was ik ook misselijk als ik uit de auto kwam en erg moe.”

In de loop van vrijdagavond ging het al stukken beter. "Het was op een gegeven moment helemaal donker en ik had daardoor geen afleiding meer van de omgeving. Ik kon me volledig concentreren op de weg. Zaterdag konden we het tempo van vrijdagnacht vasthouden en kon ik ontspannen op de limiet rijden zonder dat het teveel energie vroeg. Dat zagen we ook terug aan de tijden, we waren zelfs sneller dan vorig jaar. Het tempo hielden we de hele dag vast. Het ging zaterdag kortom top, eigenlijk zoals vanouds. Over het algemeen ben ik zeer tevreden hoe het gegaan is: een RC4-klasse-overwinning en 15de algemeen is netjes."

Marcel Labrie
Rally-coureur Timo van der Marel rijdt niet continue in dezelfde ADAM R2. De Opel ADAM is een auto die je volledig kunt personaliseren. Dit geldt ook zeker voor de ADAM R2 van Timo, waarbij kunstenaar Marcel Labrie zijn creativiteit heeft losgelaten. Uiteraard zonder de onmiskenbare look van ADAM R2 uit het oog te verliezen.