Skip To Content
Home

Omgebouwde Opel bedrijfswagens.Voor iedere vervoerswens het juiste product.

De bedrijfswagens van Opel zijn verkrijgbaar in een hele reeks omgebouwde versies en gespecialiseerde aanpassingen om te beantwoorden aan de wensen van bedrijven, ondernemers of overheidsinstellingen. Hoewel de voornaamste en meest gevraagde ombouwversies af-fabriek geleverd worden, zijn ook op maat gemaakte voertuigen voor specifieke oplossingen mogelijk.

Wanneer de fabriek geen oplossing biedt voor een specifieke vraag, kunnen op maat gemaakte ombouwvarianten worden besteld via de Opel bedrijfswagendealer. Ombouwvarianten van externe ombouwspecialisten beschikken na het positief doorlopen van een uitgebreid certificeringsproces over de officiële fabrieksgoedkeuring van Opel Bedrijfswagens en worden opgenomen in het Opel Certified Conversions programma. Welke oplossing de klant ook kiest, de strenge kwaliteitsnormen van Opel worden binnen dit kwaliteitsprogramma steeds gehandhaafd.

Als een klant kiest voor een ombouwvariant uit het Opel Certified Conversions programma kan hij rekenen op dezelfde voordelen als bij een af-fabriek product. Opel Bedrijfswagens verstrekt dezelfde standaardgarantie van 24 maanden/onbeperkte kilometers op het basisvoertuig, terwijl de ombouwspecialist een gelijkwaardige garantie moet geven op de aangebrachte op- of ombouw. Daarnaast heeft de klant het gemak van een ‘one-stop shop’ met korte levertijden. De ombouw wordt besproken en besteld bij een Opel bedrijfswagendealer. Het basisvoertuig kan ook direct van de fabriek naar de ombouwspecialist gestuurd worden, maar de bedrijfswagendealer staat garant voor de levering aan de klant. In de meeste gevallen krijgt de klant slechts één factuur van de bedrijfswagendealer.

De volgende voorbeelden van door Opel goedgekeurde ombouwvarianten zijn in alle voertuigen mogelijk: bedrijfswageninrichtingen, gekoelde of isothermische carrosserieën voor het hygiënisch vervoeren van voedingswaren conform de EU-voorschriften en speciale bestelwagenconfiguraties. Er bestaan ook gespecialiseerde aanpassingen voor nooddiensten (politie, ziekenauto en brandweer) en voor rolstoelgebruikers zoals met oprijhellingen, liften en achterkleppen.

De Vivaro en Movano kunnen op verschillende manieren worden uitgerust, bijvoorbeeld als glasresteel om glasplaten en lange panelen te vervoeren of als speciale personenuitvoeringen voor werkploegen. Op maat gemaakte Movano's kunnen worden voorzien van een speciale laadruimte in maten en vormen die niet door de fabriek geleverd worden. En van verschillende laadkleppen, laadbakken en kipperbakken met lichte hijskranen, gespecialiseerde werktuigen en oplossingen voor materiaalopslag. De Movano kan ook worden verlaagd om te kunnen dienen als autotransporter of hij kan worden omgebouwd tot paardentrailer of schoolbus. Luchtvering is leverbaar en wanneer extra tractie nodig is, behoort zelfs vierwielaandrijving tot de mogelijkheden.

Leasing en financiering is mogelijk en goedgekeurde Opel Certified Conversions komen in aanmerking voor een volwaardige leasecontract bij de Opel bedrijfswagendealers, inclusief de kosten voor de op- of ombouw.