Veiligheids- & Rijhulpsystemen
Electronic Stability Control (esc) 
Zelfs onder uitdagende rijomstandigheden houdt deze functie jou en je bedrijf op koers: Samen met Traction Control gebruikt het ESC-systeem de remmen en engine-braking om de wielspin te beperken bij minder grip. Het geïntegreerde Load Adaptive Control-systeem helpt de nieuwe Movano op koers te houden door de ESC van het voertuig aan te passen op het gewicht en de verdeling van de lading. Het ESC-systeem omvat daarnaast ook een zijwindassistent, Roll Over Mitigation en een Hill Holder-functionaliteit. 
Adaptive Cruise Control 

De Adaptive Cruise Control1 van de nieuwe Movano maakt rijden makkelijk in stressvolle verkeerssituaties. Het systeem volgt de ingestelde snelheid en past deze automatisch aan om een veilige afstand tot voorliggers te bewaren. Het systeem werkt bij snelheden vanaf 31 km/u tot de topsnelheid. De Adaptive Cruise Control werkt met een camera op de voorruit en een radar op de voorbumper. 

 

1 Optioneel

 
Traffic Jam Assist 

Navigeer ontspannen door het spitsuur heen: Traffic Jam Assist1 brengt het voertuig, indien nodig, automatisch tot stilstand en accelereert wanneer het verkeer weer begint te tijden naar de ingestelde snelheid.

 

1 Optioneel

 
Trailer Safety Asset1

Rijd je regelmatig met een aanhanger? Dan komt deze functie zeker van pas. De nieuwe Opel Movano biedt drie specifieke veiligheidsfuncties voor rijden met een aanhangers.

 

  • Automatic Trailer Detection bepaalt de aan- of aanwezigheid van een aanhanger achter het voertuig.
  • Trailer Length Detection schat de lengte in van de aanhangwagen
  • Extended Blind Spot Alert detecteert omringende voertuigen in het pad van aanhanger tijdens het wisselen van rijstrook.

 

1 Optioneel

 
Trailer Stability Control 

Voorkom onveilige situatie door slingerende aanhangers met Opels Trailer Stability Control1. Dit slimme systeem controleert de stabiliteit van de aanhanger en past, indien nodig, de snelheid van de Movano aan.

 

1 Optioneel

 
Digitale achteruitkijkspiegel1

Vanaf nu weet je altijd precies wat zich achter je afspeel: in de nieuwe Movano is de traditionele achteruitkijkspiegel vervangen voor een digital 8,9-inch LCD-display met hoge resolutie. Deze biedt tijdens het rijden een onbelemmerd en duidelijk zicht naar achtere, dankzij de HD-camera in het derde remlicht. Het scherm is automatisch dimmend, en instelbaar en te dimmen via knoppen aan de achterzijde. 

 

1 Optioneel

 
Advanced Brake Assist
Voorkom dat je bedrijf stil komt te staan. Dit systeem waarschuwt de bestuurder met akoestische signalen voor gevaarlijke situaties. Komt een ander voertuig te dichtbij en reageert de bestuurder niet op de signalen, dan remt het systeem het voertuig automatisch af. 
Rear Cross Path Detection

Voorkom kleine ongelukken met de Rear Cross Path Detection1 in de nieuwe Movano. Wanneer je achteruitrijdt, detecteren sensoren verkeer dat van de zijkanten nadert. Dit helpt ongelukken voorkomen tijdens het manoeuvreren, in het bijzonder in situaties met beperkt zicht.

 

1 Optioneel

 
360°  Park Assist 

Parkeer nog makkelijker. Met 360° Park Assist1 in de nieuwe Movano wordt je met behulp van de sensoren rondom en via akoestische en visuele waarschuwingen op het infotainmentdisplay snel en eenvoudig het parkeervak in geleid.