Opel LPG - Models

Opel Bi-fuel.

Krachtig én voordelig.

Bi-Fuel EcoTec-motor
Veel Opel modellen zijn leverbaar met een sterke en zeer zuinige Bi-Fuel EcoTec-motor. De Bi-Fuel motor kan zowel op LPG als op benzine rijden.

LPG-installatie
Opel biedt de LPG-installatie af fabriek aan, zodat de Bi-Fuel EcoTec-uitvoeringen gebouwd worden naar de kwaliteitsmaatstaven die klanten van Opel gewend zijn en de volledige fabrieksgarantie behouden blijft.

LPG.

Milieubewuste innovaties
Voor de LPG-motoren is de software voor de motor en de LPG-installatie geoptimaliseerd, zodat ze beter met elkaar kunnen communiceren. De motor schakelt soepel tussen rijden op LPG of benzine en past zijn gedrag direct op de andere brandstof aan.


Gemakkelijke LPG-schakelaar
De schakelaar voor omschakelen tussen LPG en benzine is midden in het instrumentenpaneel geplaatst zodat het overschakelen gemakkelijker gaat dan ooit tevoren. Het overschakelen (van LPG naar benzine of omgekeerd) gaat automatisch of handmatig. Een lampje in de schakelaar gaat aan wanneer LPG geselecteerd is. Zodra de auto op benzine omschakelt, gaat dit lampje uit. Duidelijk en eenvoudig.

LPG.

LPG-tank neemt geen extra ruimte in
Het LPG-systeem is speciaal op de individuele modellen afgestemd, met een slimme oplossing voor de LPG-tank. Deze zit namelijk op de plaats van het reservewiel. Zo blijven de passagiers- en bagageruimte net zo groot als in de normale uitvoeringen.

 

Goede infrastructuur voor LPG in heel Europa
Eigenaren van Bi-Fuel modellen kunnen gebruik maken van het uitgebreide netwerk in heel Europa. Men hoeft dus niet voortdurend te zoeken naar die ene pomp waar LPG getankt kan worden. LPG tanken is bovendien net zo veilig en eenvoudig als ‘gewoon’ tanken. U zult alleen positief verrast worden door de rekening!