Opel Vivaro - Motoren en versnellingsbakken
Opel Vivaro - Ons advies

Proefrit

Een proefrit zegt meer dan duizend foto's. Via het proefritformulier kunt u een afspraak maken.

Maak een afspraak
Opel Vivaro - Good to Know

Handige links

  • Opel Financiering en Leasing
  • Opel Service

MINDER UITSTOOT EN LAGE KOSTEN.

Compacte 1.6 CDTI turbo- en BiTurbo-motoren1 die meer vermogen leveren bij een lager verbruik, zijn ook weer een voorbeeld van de doordachte techniek van de Vivaro. Zowel wat verbruik als CO2-uitstoot betreft behoort hij tot de beste in zijn klasse.

Vergroten

Meer vermogen, minder verbruik

De Vivaro Combi biedt u de keuze uit drie geavanceerde Euro 6 motoren, alle drie gecombineerd met een handgeschakelde 6-versnellingsbak.

 

De 1.6 CDTI Turbo met 70 kW (95 pk) en de 1.6 CDTI BiTurbo met 92 kW (125 pk) of 107 kW (145 pk) zijn bovendien voorzien van de nieuwste ecoFLEX-technologie, die erop gericht is het brandstofverbruik (en daarmee ook uw kosten) te beperken en de CO2-uitstoot te verlagen. EcoFLEX omvat onder meer het brandstofbesparende Start/Stop-systeem, terugwinning van de energie van het remmen, een onderhoudsvrij partikelfilter en elementen met een lage wrijvingsweerstand. Common-rail dieselinspuiting en turbo-technologie staan daarnaast garant voor krachtige prestaties.


Vergroten

BiTurbo-technologie

De high-tech BiTurbo-motoren van de Opel Vivaro combineren de voordelen van een compacte turbolader (snelle reactie en een hoog vermogen en koppel bij lage toerentallen) met die van een grotere turbolader (hoog vermogen, hoog maximaal koppel). Een dubbele intercooler staat garant voor schone, efficiënte verbranding. Het resultaat is een constant hoog koppel bij lage toerentallen en een imposant vermogen wanneer de motor meer toeren maakt, gecombineerd met een continu zuinig verbruik.


Vergroten

Extra besparingen

Naast het Start/Stop-systeem, dat standaard is op de ecoFLEX®-motoren, is de Vivaro voorzien van andere energiebesparende onderdelen, zoals een waterpomp die alleen wordt ingeschakeld wanneer het nodig is, en een variabele oliepomp die exact de benodigde hoeveelheid olie afgeeft.

 

De terugwinning van de energie die bij het remmen vrijkomt, leidt tot nog meer besparing en een lagere uitstoot. Dit systeem zorgt dat de accu vooral wordt opgeladen wanneer tijdens het remmen energie vrijkomt.

 

De distributieriem en het partikelfilter zijn onderhoudsvrij, wat leidt tot lagere onderhoudskosten en bijdraagt tot de lange service-interval van 2 jaar/40.000 km.


Vergroten

Eco-modus

De Eco-modus, die op elk moment met een simpele druk op de knop kan worden in- of uitgeschakeld, omvat de volgende maatregelen:

 

  • efficiëntere afstemming van koppel en motorvermogen,
  • aanpassing van de reactie op het gaspedaal,
  • verlaging van het energiegebruik van airconditioning en verwarming.

In de Eco-modus wordt met een lampje aangegeven wanneer de bestuurder het beste kan schakelen en in welke versnelling hij moet schakelen om optimaal efficiënt te rijden. In combinatie met een navigatiesysteem wordt ook rekening gehouden met de navigatiegegevens.

 

De Eco-modus kan ook worden uitgeschakeld door het gaspedaal snel en diep in te drukken.


1:

Vivaro Combi:

Brandstofverbruik in l/100 km: in de stad xx,; buiten de stad xx,; gemiddeld xx. Gemiddelde CO2-uitstoot in g/km: xx.

 

Volgens richtlijn R (EU) 715/2007 en R (EU) 692/2008 (in de versies die respectievelijk van toepassing zijn).