Contents inside this Slide Collection are only authorable inside of this page.

You must add a Slide component for each slide that you want within a Multimedia Scroller on this template first.

After adding a Slide component, you can then add additional components to the parsys of the Slide component.


THUIS LADEN.

Thuis laden is de gemakkelijkste manier om uw auto op te laden. Uw auto laadt op terwijl hij bij uw huis of in uw garage geparkeerd staat. Wanneer u hem nodig heeft, staat uw auto opgeladen voor u klaar. TOON MEER TOON MINDER

THUIS LADEN, HOE WERKT DAT?

Het opladen van uw Ampera-e is bijna net zo eenvoudig als het opladen van uw smartphone: u komt thuis, sluit hem aan op het laadpunt, geeft eventueel uw voorkeuren voor het opladen aan en start het laden. Afhankelijk van het type laadpunt gebruikt u soms een laadpas om de laadsessie te starten en te beëindigen. Bij andere laadpunten start het laden vanzelf als u inplugt en stopt de registratie als u de stekker verwijdert.

 

Hoe vaak moet u opladen?
Minder dan u zou denken! De Ampera-e kan op een volle batterij 423 km rijden (volgens WLTP-meting). Stel dat u dagelijks van uw huis in Amersfoort naar uw werk in Nijmegen rijdt – een afstand van zo’n 80 km. Dan is de batterij ’s avonds bij thuiskomst nog lang niet leeg en kunt u zonder zorgen doorrijden naar een verjaardag in Amsterdam, en later op de avond weer terug. Gedurende de nacht kunt u met gemak voldoende bijladen om de volgende ochtend weer naar uw werk te rijden. Het is bij gemiddeld gebruik niet nodig om de batterij elke nacht opnieuw volledig op te laden. Wanneer u jaarlijks zo’n 25.000 km rijdt, hoeft u gemiddeld maar één keer per week op te laden!

 

Verschillende typen laadpunten. 
U kunt een laadpunt aan de wand laten installeren of een laadpaal, met een vaste kabel of een contactdoos waarop diverse soorten laadkabels kunnen worden aangesloten. Daarnaast is er verschil in het vermogen dat de laadpunten leveren – en dus in de snelheid waarmee ze uw auto opladen. Er zijn thuisladers met een vermogen van 3,7 kW en laadpalen die zijn afgesteld op 7,4 kW, in combinatie met een speciale voorziening (“load balancing”) om overbelasting van het huisnetwerk te voorkomen.

 

Een elektrische auto kan in principe ook aan een gewoon stopcontact worden opgeladen, maar dit is minder veilig, minder snel en minder praktisch. Wanneer de auto oplaadt aan een gewoon stopcontact kan overbelasting van uw elektrische installatie ontstaan, bijvoorbeeld wanneer u de wasmachine aanzet. Dit kan tot kortsluiting en kabelbrand leiden. Een thuislaadpunt is hiertegen beveiligd en bevat bovendien slimme software om het laden te optimaliseren.

UW MOGELIJKHEDEN.

Als uw meterkast niet ouder is dan 1970 of na die tijd is vernieuwd, kan doorgaans zonder problemen een laadpunt in of bij uw huis geïnstalleerd worden. U heeft de keuze uit verschillende typen laadpunten en vermogens; het aanbod hiervan is per aanbieder verschillend.

 

Wandlader van 3,7 kW. In de meeste Nederlandse huizen kan een laadpunt van 3,7 kW worden geïnstalleerd, zonder dat de huisaansluiting verzwaard dient te worden.

 

Laadpunt van 7,4 kW. Om de maximale laadcapaciteit van de Ampera-e optimaal te benutten, kunt u kiezen voor een laadpunt dat is afgesteld op maximaal 7,4 kW. Een speciale voorziening maakt het mogelijk sneller te laden, waarbij verzwaring van de huisaansluiting doorgaans niet nodig is.

 

Laadpunt met contactdoos. Op dit type laders wordt de auto via een losse kabel (die is meegeleverd bij de auto) opgeladen. Op de lader kunnen ook auto’s met een ander type stekker (zowel type 1 als type 2) worden aangesloten. Dat kan handig zijn, bijvoorbeeld voor gasten of als u in de toekomst een andere elektrische auto aanschaft.

 

Laadpunt met vaste kabel. Doordat deze lader al voorzien is van een kabel, hoeft u alleen de stekker in uw auto te steken. Dit levert veel gemak op. Ook gasten die hetzelfde type kabel gebruiken, kunnen bij u opladen zonder dat ze hun eigen kabel mee hoeven te nemen.

 

Gebruik maken van een openbaar laadpunt. Als u niet op eigen grond kunt parkeren, bijvoorbeeld omdat u in een appartement of een huis zonder eigen oprit of garage woont, kunt u gebruik maken van een openbaar laadpunt bij u in de buurt of bij de gemeente een laadpunt voor uw eigen huis aanvragen. Kijk voor het aanvragen van een openbaar laadpunt op de website van de gemeente waarin u woont. Er is in Nederland inmiddels een dicht netwerk van ruim 4.000 openbare en 6.200 semi-openbare (beperkt toegankelijke) laadpunten, die via internet, uw navigatiesysteem of een app op uw smartphone eenvoudig te vinden zijn.

 

Uw laadpunt delen met anderen. Bij sommige typen laadpunten kunt u ook anderen tegen vergoeding gebruik laten maken van uw laadpunt. De vergoeding die andere gebruikers hiervoor betalen, wordt door uw laadpartner automatisch met u verrekend.

DE INSTALLATIE.

U kiest zelf uw leverancier voor de thuislader (uw “laadpartner”). Opel werkt samen met twee partners, met elk hun eigen aanbod (kijk voor meer informatie bij “partners”).

 

De voorbereiding.
De laadpartner neemt contact met u op om samen met u de optimale laadoplossing te bespreken. Hiervoor wordt ofwel ter plekke, of online een schouwing uitgevoerd om uw woon- en parkeersituatie te kunnen beoordelen. De laadpartner zal dan het pakket aanbieden dat het beste bij uw situatie past en zal het installatieproces en de benodigde werkzaamheden met u bespreken.

 

De installatie.
De plaatsing van een thuislaadpunt neemt in de meeste gevallen zo’n 2 tot 4 uur in beslag. Afhankelijk van de plaats van het laadpunt (aan de muur of op de oprit) wordt er al dan niet gegraven. Uiteraard wordt eventuele bestrating of grind weer netjes teruggeplaatst. De stroom moet doorgaans slechts ongeveer een kwartier worden afgesloten. Na plaatsing van het laadpunt en aansluiting op de meterkast, demonstreert de installateur de werking, zodat u vervolgens moeiteloos uw auto kunt gaan opladen.

PARTNERS.

Om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken, werkt Opel samen met twee toonaangevende aanbieders van laaddiensten, met elk hun eigen aanbod van laadoplossingen. Zij helpen u de laadoplossing te kiezen die het beste bij uw situatie past en verzorgen de installatie van A tot Z.

 

Eneco.
Eneco is een betrouwbare partner voor het opladen van uw auto, met complete en transparante pakketten, zonder verborgen kosten. Eneco biedt zowel voor particuliere rijders als bedrijven oplossingen op maat. En u rijdt op Eneco HollandseWind®, dus al uw kilometers zijn 100% groen. In samenwerking met Opel biedt Eneco speciaal voor Ampera-e rijders twee aantrekkelijk geprijsde pakketten waar binnenkort meer informatie over volgt. Klik hier voor meer informatie over Eneco als laadpartner. Of vraag uw Opel dealer om meer informatie.

 

NewMotion.
NewMotion levert innovatieve laadoplossingen voor thuis en op kantoor, waaronder intelligente laadpalen, slimme laaddiensten, installaties en een mobiele app om openbare laadpunten te vinden (inclusief tarieven en beschikbaarheid). Samen met Opel biedt NewMotion u de keuze uit twee scherp geprijsde laadpakketten waar binnenkort meer informatie over volgt. Klik hier voor meer informatie over NewMotion als laadpartner. Of vraag uw Opel dealer om meer informatie.