Eigenschappen

OPWINDENDER DAN OOIT.

In elk opzicht indrukwekkend.

EXTERIEUR

Stijlvol, dynamisch, innovatief en... opwindender dan ooit. De nieuwe Astra 5-deurs is in elk opzicht indrukwekkend. Met betrouwbare, toonaangevende Duitse techniek, geavanceerde systemen als IntelliLux LED® Matrix-koplampen1 en een opvallend sportief karakter, dat onder meer tot uiting komt in de nieuwe grille met 3D-look en het High Gloss Black Pack1.

 

1Optioneel

 
INTERIEUR
In de nieuwe Astra draait alles om maximaal comfort. Om te beginnen heeft iedereen - ook achterin! - royale beenruimte. Een licht en ruim, ergonomisch ingericht interieur, hoogwaardige stoelen en elegante bekleding zorgen dat u zich direct thuisvoelt.  
NIEUWE KLEUREN
Kies uit een groot aantal  kleuren om uw Astra uw persoonlijke stijl te geven. 
VELGEN
Kies uw eigen stijl, met velgen die uw Astra uw favoriete uitstraling geven. 
ZONNEDAK

Het elektrisch bedienbare schuif/kanteldak1 met ingebouwd windscherm laat u genieten van frisse lucht, zonder last te hebben van tocht. Het zonnescherm beschermt tegen al te felle zon.

 

1Optioneel

 
OPVALLENDE LED-VERLICHTING
De LED-achterlichten en LED-dagrijverlichting met het unieke Opel “Wing”-design zijn niet alleen bijzonder stijlvol, maar zorgen ook dat u beter wordt opgemerkt. 
INTELLILUX LED® MATRIX-KOPLAMPEN

De IntelliLux LED® Matrix-koplampen1 bieden u de mogelijkheid continu met grootlicht te rijden, zonder het risico om andere bestuurders te verblinden. Deze geavanceerde koplampen passen zich automatisch aan de weg en verkeerssituatie aan. De koplampen bestaan uit 16 afzonderlijke LED-elementen, waarvan er automatisch een aantal worden uitgeschakeld zodra ander verkeer wordt opgemerkt.

 

1Optioneel.

 
LED-KOPLAMPEN

LED-koplampen1 zijn niet alleen helderder, maar gebruiken ook minder energie dan traditionele verlichting. De efficiënte LED-koplampen van de Astra gebruiken maar 20 Watt en dragen zo bij aan milieubewuster rijden.

 

1Optioneel

 
VEILIGHEID

De nieuwe Astra 5-deurs biedt toonaangevende veiligheids- en assistentiesystemen, zoals:

 

  • Waarschuwing bij dreigende aanrijding: waarschuwt u als u met te grote snelheid een langzamer rijdend voertuig van achteren nadert.
  • Automatsche noodrem-assistent met voetgangersherkenning1: bewaakt continu het gebied voor uw auto; wanneer u een obstakel of voetganger te dicht nadert, wordt de auto automatisch afgeremd om een aanrijding te voorkomen.
  • Lane Departure Warning met actieve rijstrookassistent: waarschuwt u zodra u uw rijstrook verlaat zonder richting aan te geven en geeft een lichte tegendruk in het stuurwiel. 
  • Verkeersbordherkenning:  herkent borden met de maximumsnelheid en andere belangrijke aanwijzingen en toont deze op het display.

 

1De automatische noodrem-assistent met voetgangersherkenning is actief bij een snelheid tussen 8 en 80 km/u. Tussen 40 en 80 km/u is de vertraging waarmee de impactsnelheid van een aanrijding wordt verminderd 0,5 g. Bij 8 tot 40 km/u kan de auto in een noodgeval volledig tot stilstand worden gebracht. De assistentiesystemen van Opel zijn bedoeld om de bestuurder zo goed mogelijk te ondersteunen. De bestuurder blijft zelf verantwoordelijk voor het rijden.

 
ACHTERUITRIJCAMERA

Achteruitrijden en inparkeren wordt een stuk veiliger en gemakkelijker, vooral in de stad en in onoverzichtelijke parkeergarages. Op het display ziet u precies wat er achter u gebeurt. Duidelijke lijnen geven de afstand tot obstakels aan en helpen u te manoeuvreren. De digitale versie, in combinatie met Multimedia Navi Pro1 biedt nog meer overzicht.

 

1Optioneel

 
ADVANCED PARK ASSIST

Parkeren was nog nooit zo gemakkelijk! Advanced Park Assist1 zoekt een parkeerplek voor u en bedient automatisch het stuurwiel. U hoeft zelf alleen volgens de aanwijzingen te schakelen, gas te geven en te remmen. 

 

1Optioneel

 
ADAPTIVE CRUISE CONTROL

Adaptive Cruise Control1 maakt autorijden ontspannender dan ooit, door bij een snelheid tussen 30 en 180 km/u automatisch op te trekken en af te remmen, zodat u altijd een veilige afstand tot uw voorganger houdt. Het systeem handhaaft daarnaast automatisch de ingestelde snelheid.

 

 

1Optioneel

 
OPEN & START: KEYLESS ENTRY

Nooit meer op zoek naar uw sleutels. Open & Start: Keyless Entry1 herkent uw sleutel, ook als hij in uw zak of tas zit, en ontgrendelt de voorportieren zodra u bij uw auto komt. Daarna kunt u met één druk op de knop starten.

 

1Optioneel

 
ERGONOMISCHE COMFORTSTOELEN

Ervaar het toppunt van zitcomfort in de ergonomische comfortstoelen1, die gecertificeerd zijn door AGR2. De stoelen zijn optimaal verstelbaar en voorzien van een verlengbaar zitgedeelte en een elektrisch verstelbare lendensteun, zodat u uw rug de beste steun kunt geven. De 8-voudig elektrisch verstelbare bestuurdersstoel1 biedt het summum van comfort, met massage- en ventilatiefunctie en een geheugen om de instellingen van verschillende bestuurders op te slaan. 

 

1Optioneel.

2De ergonomische comfortstoelen zijn gecertificeerd door de onafhankelijke Duitse vereniging van rugdeskundigen “Aktion Gesunder Rücken e. V.” (AGR), die normen opstelt voor rugvriendelijk design.

 
ELECTRONIC CLIMATE CONTROL

De Electronic Climate Control1 in de Astra is voorzien van 2 zones, zodat bestuurder en voorpassagier elk hun eigen temperatuur kunnen instellen.

 

1Optioneel

 
VERWARMING

Met de verwarmbare voorstoelen, een verwarmbare achterbank en een verwarmbaar stuurwiel1 zit u ook bij koud weer lekker warm in uw Astra. De Thermatec-verwarmde voorruit1 is voorzien van vrijwel onzichtbare verwarmingsdraden, zodat hij in een mum van tijd vrij is van ijzel en condens.

 

1Optioneel

 
ELEKTRONISCHE HANDREM 
De elektronische handrem wordt automatisch uitgeschakeld wanneer u wegrijdt. U beschikt bovendien over meer ruimte in de middenconsole en een comfortabele armsteun tussen de voorstoelen. 
BAGAGERUIMTE
De lage dorpel maakt de bagageruimte van de Astra gemakkelijk toegankelijk. Hij is bovendien flexibel in te delen, om plaats te maken voor alles wat u wilt meenemen. 
INFOTAINMENT

De nieuwe Astra biedt de keuze uit geavanceerde infotainmentsystemen die het mogelijk maken via Apple CarPlay™1 gebruik te maken van functies2, op uw smartphone. Daarnaast bieden de systemen veelzijdige functies als handsfree bellen via Bluetooth®, audio streaming, toegang tot de contactenlijst en gesproken commando's. 

 

1Apple CarPlayTM is een handelsmerk van Apple Inc., geregistreerd in de VS en andere landen.

2De beschikbaarheid van functies kan per apparaat verschillen en is afhankelijk van het type apparaat en de versie van het besturingssysteem. 

 
DISCOVER OPEL INFOTAINMENT
MULTIMEDIA NAVI PRO

Het grote 8-inch kleuren-touchscreen1 houdt u onderweg perfect op de hoogte. Multimedia Navi Pro biedt bovendien de geavanceerde functies van Connected Navigation2, zoals voorspellende navigatie, live verkeersinformatie3, actuele informatie over parkeerplaatsen en brandstofprijzen.

 

1Optioneel

2voor gebruik dient u de gebruikersovereenkomst van Telenav te accepteren en toe te stemmen in gebruik van persoonsgegevens, zoals vastgelegd in het privacybeleid van Telenav. De licentie loopt tot 2031.

3Gegevens zijn niet geïntegreerd, maar dienen gedownload te worden via uw smartphone; hiervoor is een verbinding met het mobiele internet of Wi-Fi Hotspot vereist. Dit kan tot extra kosten leiden.

 
DISCOVER OPEL INFOTAINMENT
SUPERIEUR GELUID

Het Bose® premium geluidssysteem met zeven speakers1 garandeert een perfecte weergave van hoge én lage tonen op alle plaatsen in de Astra. Alsof u in een concertzaal zit!

 

1Optioneel

 
DRAADLOOS OPLADEN

Geen kabeltje meer nodig om uw smartphone op te laden. U hoeft hem alleen in het speciale vakje met geïntegreerde inductielader te plaatsen.1,2 

 

1Alleen geschikt voor PMA- en Qi-compatibele toestellen. Controleer bij de dealer of uw telefoon geschikt is voor draadloos opladen.

2Optioneel

 
EMERGENCY CALL

In case of an accident, Emergency Call automatically1 connects you with the emergency services - or you can call for help by pressing the Emergency Call button if you’re in one emergency.2

 

1Emergency Call automatically connects when airbags or pretensioner are triggered.

2Emergency Call  availability requires mobile network coverage and availability.

 
MOTOREN
Het brede motoraanbod voor de Astra biedt u de keuze uit benzinemotoren met een vermogen tot 107 kW (145 pk) en dieselmotoren tot 90 kW (122 pk). Stuk voor stuk sportief, soepel en zuinig. Dankzij nieuwe motortechnologie ligt de CO2-uitstoot zelfs 21% lager dan bij de vorige Astra, terwijl ook het verbruik indrukwekkend laag is. Dat maakt hem onbetwist tot de meest efficiënte Astra ooit. 
VERSNELLINGSBAKKEN
Dynamisch en efficiënt schakelen. De Astra biedt de keuze tussen een handgeschakelde 6-versnellingsbak, een traploze automaat of de nieuwe 9-traps automaat. 
ONDERSTEL
Het onderstel van de nieuwe Astra is op verschillende punten geoptimaliseerd, voor een superieure wegligging, uitstekende wendbaarheid, hoge actieve veiligheid en toonaangevende aerodynamische eigenschappen. 

ACCESSOIRES.

Voor u gemaakt.

Originele Opel accessoires geven u de mogelijkheid uw Astra nog beter op uw persoonlijke wensen af te stemmen. Ze voldoen stuk voor stuk aan de strenge kwalitetseisen van Opel.

De afbeeldingen kunnen afwijken van de aangeboden producten.

PowerFlex smartphone-houder
BEKIJK DETAILS
Dubbele laadvloer
BEKIJK DETAILS
Harde kofferbekleding, omkeerbaar en waterafstotend
BEKIJK DETAILS
Buitenspiegelbehuizing
BEKIJK DETAILS
LED-dorpellijsten
BEKIJK DETAILS