Connectiviteit
Infotainment

Het brede 10-inch touchscreen rechts in de Pure Panel®-cockpit geeft je toegang tot het geavanceerde infotainmentsysteem van de nieuwe Opel Astra Electric. Hieraan kun je met Apple CarPlay of Android Auto™1 eenvoudig je smartphone koppelen, waarbij je de mogelijkheid hebt profielen voor verschillende gebruikers aan te maken. Met de geïntegreerde AM/FM/DAB+-tuner of via Bluetooth®-audiostreaming vanaf je telefoon kun je al je ritten van een passende soundtrack voorzien.

 

1 Apple CarPlay en Android Auto™ zijn geregistreerde handelsmerken van respectievelijk Apple Inc. en Google Inc. Compatibiliteit en de beschikbaarheid van bepaalde functies kunnen verschillen afhankelijk van het toestel en de versie van het besturingssysteem. Kijk op www.apple.com of www.android.com voor een overzicht van alle ondersteunde telefoons of neem contact op met je Opel-vestiging.

3 Bluetooth® is een geregistreerd handelsmerk van Bluetooth SIG Inc.

 
Navigatie

Het navigatiesysteem van de nieuwe Opel Astra Electric biedt toegang tot Live-navigatieservices voor onder actuele informatie over files, flitsers en het weer.De routeaanwijzingen kun je laten weergeven op het infotainmentscherm, het dashboarddisplay en de head-up display,2 net wat je voorkeur heeft. Het systeem biedt ook de mogelijkheid om locaties direct vanaf je telefoon als navigatiebestemming in te stellen. En na het parkeren van je auto, kun je via de myOpel-app op je telefoon de looproute naar je eindbestemming oproepen. Activering en bediening van het systeem is mogelijk via het infotainmentscherm, de toetsen op het stuurwiel of de spraakassistent, die je opstart met de woorden "Hé Opel".

 

Meer informatie over alle Live-services en aanmelding voor deze diensten vind je in de folder 'TOMTOM for Opel'.3

 

1  Toegang tot Live-navigatieservices is de eerste drie jaar inbegrepen in de aanschafprijs van elke nieuwe Opel met een geïntegreerd navigatiesysteem. Daarna is voortzetting van deze dienst mogelijk tegen betaling van een jaarlijks abonnementsbedrag.

Optie

Alleen beschikbaar in het Engels


Draadloze oplader

Als onderdeel van Opels 'detox'-designfilosofie om het dashboard en de digitale interfaces te ontdoen van alle elementen, functies en informatie die een simpel en logisch gebruik in de weg staan, is de nieuwe Opel Astra Electric verkrijgbaar met een draadloze telefoonoplader in de middenconsole.1 Deze is voorzien van een speciale beveiliging om kortsluiting en overbelading van de telefoonaccu te voorkomen wanneer de auto bijvoorbeeld over een hobbel rijdt.

1 Beschikbaarheid afhankelijk van modeluitvoering. Alleen voor toestellen die PMA of Qi draadloos opladen ondersteunen. Neem voor een overzicht van compatibele apparaten contact op met je Opel-vestiging.

 
Opel Connect

Opel Connect biedt je een reeks handige online diensten voor bijvoorbeeld hulpverlening in noodgevallen, controle over je auto op afstand en connected navigatie.1

 

  • Zekerheid: eCall verzekert je een ongeval van snelle hulpverlening door automatisch een noodoproep naar onze alarmcentrale te sturen. In het geval van pech kun je eenvoudig zelf contact opnemen via de myOpel-app. Daarmee kun je ook allerlei informatie over je auto op afstand bekijken, zoals de kilometerstand of de vervaldatum voor de eerstvolgende onderhoudsbeurt.2
  • Oplaadgemak: e-Remote Control biedt je de mogelijkheid op afstand het laadniveau van het accupakket te checken, laadsessies te programmeren of voor vertrek de verwarming of airco in te schakelen terwijl de auto nog aan de oplader staat.
  • Slimme navigatie: Live Navigatie voert je ontspannen naar je bestemming dankzij onder actuele informatie over files, flitsers en het weer en maakt het mogelijk ritten te plannen ana de hand van laadstations onderweg 3
 

1  Voor het gebruik van sommige diensten is een mobiele internetverbinding vereist. Sommige services zijn betaaldiensten waarvoor een abonnement moet worden afgesloten.

 

2 Om van deze diensten te kunnen gebruikmaken, moet je bij aflevering van de auto een schriftelijke toestemmingsverklaring voor het delen van je locatiegegevens ondertekenen. Opel Pechhulp is de eerste twee jaar inbegrepen in de aanschafprijs van je nieuwe Opel. Zolang je je auto door een Erkend Opel Reparateur laat onderhouden, blijft deze dienst ook daarna gratis. Kijk voor meer informatie over Opel Connect op www.connect.opel.nl. Voorwaarden van toepassing.

 

3 Toegang tot Live-navigatieservices is de eerste drie jaar inbegrepen in de aanschafprijs van elke nieuwe Opel met een geïntegreerd navigatiesysteem. Daarna is voortzetting van deze dienst mogelijk tegen betaling van een jaarlijks abonnementsbedrag.

Spraakherkenning & ChatGPT

 

Profiteer van de kracht van ChatGPT aan boord van jouw Opel Astra Electric. De spraakherkenning is uitgebreid met de generatieve kunstmatige intelligentie van SoundHound's Chat AI-platform op basis van de ChatGPT API, dat meerdere kennisdomeinen met elkaar integreert voor snellere en uitgebreidere antwoorden van de spraakassistent. 

 

Het systeem gebruik je eenvoudig via het ingebouwde infotainmentsysteem van je Opel Astra Electric. 

 

1 Deze dienst is beschikbaar in verschillende talen: Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Nederlands, Pools, Zweeds, Tsjechisch, Deens, Noors en Portugees.