Elektrische rijden en rijplezier 
Elektrisch rijplezier
Als 100% elektrische auto laat de nieuwe Opel Astra Electric je ervaren dat elektrisch rijden niet alleen verantwoord, maar ook ontspannend en opwindend is: in alle rust loodst hij je vlot door het verkeer, maar als het moet blijkt hij ook over een indrukwekkend acceleratievermogen te beschikken. 
Rij op jouw manier 

De nieuwe Opel Astra Electric biedt je de keuze uit drie rijmodussen om de werking van het aandrijfsysteem aan de rijomstandigheden aan te passen. Of aan je stemming.

Sport biedt je een maximum aan dynamische prestaties in combinatie met een topsnelheid van 170 km/h, terwijl Eco juist het energieverbruik zo laag mogelijk houdt. Normal biedt je een gulden middenweg voor al je dagelijkse ritten. Maar welke modus je ook kiest, je rijdt altijd 100% uitstootvrij!

 
Regeneratief remsysteem
De nieuwe Opel Astra Electric laat geen kilowatt energie verloren gaan: bij het indrukken van het rempedaal treedt het regeneratief remsysteem in werking dat de vrijkomende bewegingsenergie terugwint en gebruikt om het accupakket bij te laden. Het systeem werkt ook bij vaart minderen en laten uitrollen van de auto door simpelweg je voet van het rijpedaal te halen. 
Volledig weggewerkt accupakket
De nieuwe Opel Astra Electric heeft een lithium-ion-accupakket van de nieuwste generatie dat bestaat uit 102 cellen met een zeer hoge energiedichtheid. Het pakket is volledig weggewerkt in de bodemplaat van de auto, wat niet alleen ruimtewinst oplevert, maar ook zorgt voor een laag zwaartepunt als basis voor een optimale rijdynamiek. Een geavanceerd thermomanagementsysteem gaat verlies aan accucapaciteit bij extreme buitentemperaturen en door veroudering van de cellen tegen.  
Elektrisch rijden loont
Elektrisch rijden is voordeliger dan je denkt. Want behalve dat je voor een vol accupakket over het algemeen flink wat minder kwijt bent dan voor een volle tank, kun je ook profiteren van de aanschafsubsidie en fiscale voordelen waarmee de overheid de aanschaf van een elektrische auto voor een grotere groep kopers bereikbaar wil maken.  
Lees meer over de aanschafsubsidie voor elektrische auto's