Veiligheid & Innovatie
IntelliLux® LED Pixel-koplampen
De nieuwste generatie IntelliLux® LED Pixel-koplampen van de Opel Astra Electric maken gebruik van 168 led-elementen (84 per koplamp) die afzonderlijk worden aangestuurd om in elke rijsituatie een optimale lichtbundel te creëren. Het grootlicht is daarbij in principe permanent ingeschakeld, maar wordt zo nodig automatisch gedimd om verblinding van andere weggebruikers te voorkomen. 
Head-up display
De futuristische Intelli-HUD van de nieuwe Opel Astra Electric projecteert alle essentiële rij-informatie op de voorruit, in het blikveld van de bestuurder. Deze nieuwste generatie van Opels head-up display onderscheidt zich door een groot projectieveld en hoge resolutie. Bovendien biedt het de mogelijkheid aanvullende gegevens als waarschuwingsmeldingen, de navigatiekaart of multimedia-info te laten weergeven. 
IntelliDrive 2.0
IntelliDrive 2.0 brengt Opels geavanceerde rijassistentietechnologie samen in één systeem dat de nieuwe Opel Astra Electric tot een van de veiligste en meest relaxed rijdende auto's maakt die we ooit hebben gebouwd. Zo biedt het systeem onder andere Advanced Intelligent Speed Adaptation (A-ISA), dat snelheidsborden langs en boven de weg herkent en aanbiedt de rijsnelheid tot de geldende maximumsnelheid te lagen of verhogen, waarbij zelfs rekening wordt gehouden met de weersomstandigheden. Een andere Intelli-Drive 2.0-functie is Semi-Automated Lane Change (SALC), dat detecteert wanneer je van rijstrook wilt wisselen en vervolgens de manoeuvre van je kan overnemen.  
IntelliVision
IntelliVision geeft bij inparkeren en manoeuvreren een haarscherp beeld van de directe omgeving rond de auto op het infotainmentscherm. Het systeem wordt automatisch geactiveerd bij het inschakelen van de achteruitversnelling en biedt de mogelijkheid tussen het beeld van de verschillende camera's te wisselen, bijvoorbeeld om kruisend verkeer achter de auto in het oog te houden.