Het plezier van elektrisch rijden
Eenvoudig laden
Eenvoudig laden De nieuwe Opel Astra Sports Tourer Electric is in een mum van tijd opgeladen dankzij geavanceerde snellaadtechnologie. Bij een 100 kW snellader laad je het batterijpakket binnen slechts 30 minuten1 van 20 naar 80%, waardoor zelfs de langste ritten een koud kunstje worden. De veelzijdige laadoplossingen en - technologieën van Opel maken het gemakkelijk om zowel thuis als onderweg op te laden, zodat je altijd klaar bent voor een nieuw avontuur.

1 De laadtijd kan in de praktijk variëren afhankelijk het soort laadstation en het geleverde vermogen, plus de omgevingstemperatuur en de temperatuur van het batterijpakket. 
Elektrisch rijplezier
De nieuwe Opel Astra Sports Tourer Electric staat voor 100% elektrisch rijplezier zonder uitstoot. Ervaar het koppel dat altijd direct beschikbaar is en de snelle acceleratie tot een topsnelheid van 170 km/u. Duurzamer rijden was nog nooit zo leuk, ongeacht of je alleen rijdt, met meerdere passagiers of je sportuitrusting. 
Elektrisch rijden loont
Elektrisch rijden is voordeliger dan je denkt. Want behalve dat je voor een vol batterijpakket over het algemeen minder geld kwijt bent dan voor een volle tank benzine, profiteer je mogelijk ook van aanschafsubsidie en fiscale voordelen waarmee de overheid de aanschaf van een elektrische auto voor een grotere groep kopers bereikbaar wil maken. 
Lees meer over de aanschafsubsidie voor elektrische auto's
Rij op jouw manier
De nieuwe Opel Astra Sports Tourer Electric biedt jou de keuze uit drie rijmodussen. Hiermee pas je eenvoudig de werking van het aandrijfsysteem op de rijomstandigheen aan. Of aan je stemming. Sport biedt maximale, dynamische presties met een topsnelheid van 170 km/u, terwijl in de Eco-stand het energieverbruik minimaliseert. Normaal biedt het beste van twee werelden voor al je dagelijkse ritten. Maar welke modus je ook kiest, je rijdt altijd 100% uitstootvrij! 
Rij op jouw manier
De nieuwe Opel Astra Sports Tourer Electric maakt gebruik van een geavanceerd regeneratief remsysteem om kinetische energie terug te winnen die normaal verloren gaat tijdens het remmen, voor een grotere elektrische actieradius. Het systeem wint niet alleen energie terug tijdens het remmen, maar ook wanneer je de Opel Astra Sports Tourer Electric laat uitrollen. 
Volledig weggewerkt accupakket
De nieuwe Opel Astra Electric Sports Tourer heeft een lithium-ion-accupakket van de nieuwste generatie dat bestaat uit 102 cellen met een zeer hoge energiedichtheid. Het pakket is volledig weggewerkt in de bodemplaat van de auto, wat niet alleen ruimtewinst oplevert, maar ook zorgt voor een laag zwaartepunt als basis voor een optimale rijdynamiek. Een geavanceerd thermomanagementsysteem gaat verlies aan accucapaciteit bij extreme buitentemperaturen en door veroudering van de cellen tegen.