Veiligheid & Innovatie
IntelliLux® LED Pixel-koplampen

De adaptieve Intelli-Lux LED® Pixel Light-verlichting1 zijn baanbrekend in dit segment. Iedere koplamp bestaat uit 168 LED-elementen die zich automatisch aanpassen op de verkeersomstandigheden, bijvoorbeeld door afzonderlijke lichtunits uit te schakelen. Dit draagt bij aan de zichtbaarheid in het donker en maakt het mogelijk om continu met grootlicht te rijden, zonder voor- en tegenliggers te verblinden.


1 Optioneel

 
Head-up display
Met de futuristische Intelli-HUD van de nieuwe Opel Astra Sports Tourer Electric wordt alle essentiële rij-informatie op de voorruit geprojecteerd, volledig in het zicht van de bestuurder. Deze nieuwste generatie van Opels head-up display onderscheidt zich met een hoge resolutie en een breed projectieveld. Bovendien biedt het head-up display de mogelijkheid om aanvullende gegevens te tonen, zoals waarschuwingen, de navigatiekaart of multimedia-informatie.  
IntelliDrive 2.0
IntelliDrive 2.0 brengt Opel geavanceerde rijhulpsystemen samen in één systeem waardoor de nieuwe Opel Astra Sports Tourer Electric een van de veiligste en comfortabele auto's is die we ooit hebben gebouwd. Het systeem biedt onder meer Advanced Intelligent Speed Adaptation (A-ISA), die de maximumsnelheid op verkeersborden langs en boven de weg herkent en aanboedt de rijsnelheid automatisch aan te passen op de geldende snelheidslimiet. Er wordt zelfs rekening gehouden met de weersomstandigheden. Intelli-Drive 2.0 biedt daarnaast Semi-Automated Lane Change (SALC), een functie die detecteert dat je van rijstrook wil wisselen en vervolgens de manoeuvre voor je uit kan voeren. 
IntelliVision
IntelliVision geeft bij inparkeren en manoeuvreren een haarscherp beeld van de directe omgeving rond de auto op het infotainmentscherm. Het systeem wordt automatisch geactiveerd bij het inschakelen van de achteruitversnelling en biedt de mogelijkheid tussen het beeld van de vier verschillende camera's te wisselen, bijvoorbeeld om kruisend verkeer achter de auto in het oog te houden.