Veiligheid & innovaties
Intelli-Lux® Pixel-koplampen
De Opel Astra Plug-in Hybrid is voorzien van de nieuwste verlichtingstechnologie: Intelli-Lux® Pixel-koplampen. Elke koplamp bestaat uit maar liefst 168 LED-segmenten die onafhankelijk van elkaar worden in- en uitgeschakeld, om in elke situatie de optimale verlichting te bieden. Zo kun je bijvoorbeeld permanent met grootlicht rijden, zonder andere bestuurders te verblinden.  
Vernieuwd head-up display
Het vernieuwde head-up display van de Astra Plug-in Hybrid is nog functioneler dan zijn voorganger. Alle belangrijke rij-informatie nu nog duidelijker op de voorruit geprojecteerd, zodat de bestuurder alles in het oog kan houden zonder de blik af te wenden van de weg. Je kunt de getoonde informatie nu bovendien zelf instellen, inclusief inkomende telefoongesprekken en media-informatie, zodat je niets hoeft te missen.
 
Intelli-Drive 1.0 
Dit systeem combineert de kracht van drie geavanceerde assistentiesystemen, om je ongeëvenaarde controle te geven. De rijstrookassistent zorgt dat de Astra Plug-in Hybrid altijd stabiel op koers blijft. Lane Change Assist waarschuwt je bij het inhalen en van rijstrook wisselen als een ander voertuig van achteren nadert of zich in je dode hoek bevindt. En Rear Traffic Alert ondersteunt je bij het achteruit rijden, door je te waarschuwen als een ander voertuig of een voetganger je Astra Plug-in Hybrid nadert, zelfs tot een afstand van 40 meter.  
Intelli-Vision
Dit slimme camerasysteem wordt automatisch geactiveerd zodra je in de achteruit schakelt. Het toont het beeld van vier camera's rondom de auto op het infotainmentscherm. Je kunt het ook handmatig inschakelen en zelfs inzoomen op het beeld van één van de camera's. Dat maakt parkeren en manoeuvreren veiliger en meer ontspannen dan ooit.   
Intelli-Drive 2.0
Intelli-Drive 2.0 is Opels meest geavanceerde en intuïtieve assistentietechnologie die samenwerkt om van de nieuwe Astra Plug-in Hybrid de veiligste en meest ontspannende rijervaring te maken die we ooit hebben gebouwd.  Dit systeem integreert meerdere functies, waaronder Curve Speed Adaptation (CSA), dat de acceleratie van de Astra Plug-in Hybrid in snelle bochten berekent en aanpast voor maximaal comfort en controle. Een ander kenmerk is Advanced Intelligent Speed Adaptation (A-ISA), dat de verkeersborden in de gaten houdt en aanbiedt om dienovereenkomstig te vertragen of te versnellen en zelfs de weersomstandigheden compenseert. Intelli-Drive 2.0 heeft ook Semi-Automated Lane Change (SALC), dat detecteert wanneer je van rijstrook wisselt en het manoeuvreren voor je kan doen. 
Keyless entry & start
Dankzij Keyless Entry & Start, gecombineerd met sensoren in de deurgrepen, hoef je je sleutel niet meer in je hand te hebben om in je Astra Plug-in Hybrid te stappen en weg te rijden. Eén druk op de knop en je auto start.