Technologie
Krachtige hybride
De elektrische aandrijving van de Astra Plug-in Hybrid wordt gevoed door een geavanceerd vloeistofgekoeld batterijpakket met een capaciteit van 12,4 kWh. Licht in gewicht, maar met een hoge energiedichtheid. De elektromotor komt in actie als je de hybride of volledig elektrische modus selecteert. Omdat de batterij perfect in de aandrijflijn geïntegreerd is, ligt het zwaartepunt laag, wat de stabiliteit en rijdynamiek ten goede komt.  
Prestaties zonder compromissen
Als je in de Opel Astra Plug-in Hybrid rijdt, profiteer je van de optimale combinatie van prestaties en efficiëntie. Onder de motorkap werkt de energieke 1.6 Turbo-benzinemotor met een vermogen van 150 pk perfect samen met de 81 kW-elektromotor. Het resultaat is een ongekend grote gecombineerde kracht met een systeemvermogen van 180 pk.  
Ongekend dynamisch
Of je nu een kort ritje maakt of een grote afstand rijdt, zo zuinig mogelijk wilt rijden of even voluit wilt gaan: de Opel Astra Plug-in Hybrid levert precies de prestaties waar je om vraagt. Daarvoor staan de soepele, alert reagerende 8-traps automaat en een direct beschikbaar maximaal koppel van 360 Nm garant.  
Kies je eigen rijstijl
De nieuwe Opel Astra Plug-in Hybrid biedt je de mogelijkheid je eigen rijstijl te kiezen, afgestemd op je bestemming, de weer- en wegcondities en je humeur. HYBRID biedt de ideale balans tussen rijbereik en prestaties, terwijl je in de E-modus 100% elektrisch rijdt, met 0% uitstoot en uiterst stil. Wil je maximale dynamiek, kies dan SPORT voor een extra opwindende rijstijl.  
Verder dan je had gedacht
De Astra Plug-in Hybrid is voorzien van een i-Booster regeneratief remsysteem, dat hem nóg efficiënter maakt, door de energie die tijdens het remmen en snelheid minderen anders verloren zou gaan, terug te winnen en op te slaan, zodat je elektrische rijbereik groter wordt.  
Slim rijden
De Astra Plug-in Hybrid is uitgerust met een geavanceerd controlesysteem dat je informeert over diverse voertuigfuncties zonder je te overladen met onnodige details. Het systeem zorgt dat je in één oogopslag op de hoogte blijft van zaken als het verwachte rijbereik en je energieverbruik, die overzichtelijk op het  Pure Panel® worden getoond.