Rijdynamiek
Nieuwste generatie motoren

Voor de Opel Astra is een reeks turbomotoren ontworpen die verder zijn geoptimaliseerd. Welke je ook kiest, ze staan stuk voor stuk voor soepel rijgedrag, betrouwbaarheid en hoge prestaties met lage gebruikskosten en minder CO2-uitstoot. 

 

Je hebt de keuze uit een responsieve 1.2L benzinemoter1 en de zeer zuinige 1.5L diesel2. Of kies voor hybride rijden met een nieuwe generatie 136pk PureTech-benzinemotor in combinatie met het 48V HYBRID3-systeem. Deze motor is voorzien van een nieuw ontwikkelde 6-traps automaat met dubbele koppeling. Het voordeel van deze hybride is dat het batterijpakket tijdens het rijden wordt opgeladen, waardoor je bij lage toerentallen beschikt over extra koppel en het brandstofverbruik tot wel 15% wordt verlaagd.

 

1 Gecombineerd brandstofverbruik 5,4 l/100 km; gecombineerde CO2-uitstoot 123 g/km

2 Gecombineerd brandstofverbruik  4,9 l/100 km; gecombineerde CO2-uitstoot 128 g/km

 
Versnellingsbakken
Profiteer van dynamische, efficiënte versnellingsbakken. Voor diesel- en benzinemotoren heb je de keuze tussen een handgeschakelde zesversnellingsbak en een soepele, geavanceerde 8-trapsautomaat.    
Kies je rijstijl
De nieuwe Astra geeft je de mogelijkheid je eigen rijstijl te kiezen, afgestemd op de wegsituatie en je stemming. Kies NORMAL voor de perfecte balans tussen prestaties en zuinig rijden. ECO optimaliseert het brandstofverbruik, terwijl SPORT staat voor sportief en dynamisch rijden zonder compromissen.