Veiligheid & Innovatie
Intelli-Lux® Pixel koplampen
De Opel Astra is voorzien van onze nieuwste verlichtingstechnologie: Intelli-Lux® Pixel. Deze koplampen bestaan ieder uit maar liefst 168 LED-segmenten. Deze kunnen onafhankelijk van elkaar worden in- en uitgeschakeld, zodat je in iedere situatie profiteert van optimale verlichting. Zo ishet zelfs mogelijk om continu met grootlicht te rijden, zonder andere bestuurders te verblinden. 
Intelli-HUD 
Het vernieuwde head-up display van de Astra is functioneler dan ooit. Voortaan wordt alle belangrijke rij-informatie duidelijk op de voorruit geprojecteerd, zodat je alles in het oog houdt zonder afleiding. De getoonde informatie is zelfs te personaliseren, inclusief inkomende telefoongesprekken en media-informatie. Vanaf nu hoef je nooit meer iets te missen. 
Intelli-Drive 1.0 
Dit systeem combineert de kracht van drie geavanceerde assistentiesystemen voor ongeëvenaarde controle. De rijstrookassistent zorgt dat de Astra altijd stabiel op koers blijft, terwijl Lane Change Assist je waarschuwt bij het inhalen en van rijstrook wisselen wanneer een ander voertuig van achteren nadert of zich in je dode hoeken bevindt. Rear Traffic Alert ondersteunt je tot slot bij het achteruit rijden en waarschuwt je wanneer een ander voertuig of een voetganger je Astra nadert, zelfs tot een afstand van 40 meter.    
Intelli-Vision
Dit slimme camerasysteem wordt automatisch geactiveerd wanneer je naar de achteruitversnelling schakelt. Via het infotainmentdisplay worden de camerabeelden van vier camera's met elkaar gecombineerd, zodat je volledig zicht hebt op de situatie rondom de auto. Of schakel het systeem handmatig in en zoom verder in voor meer detail. Intelli-Vision maakt parkeren en manoeuvreren in krappe ruimtes veiliger en eenvoudiger dan ooit. 
Intelli-Drive 2.0
Intelli-Drive 2.0 is Opels meest geavanceerde en intuïtieve assistentietechnologie die samenwerkt met verschillende rijhulpsystemen. Hierdoor biedt de Astra een van veiligste en meest ontspannende rijervaringen ooit. Het systeem integreert meerdere functies, waaronder Curve Speed Adaptation (CSA), dat de acceleratie van de Astra in snelle bochten berekent en aanpast voor maximaal comfort en controle. Een andere functie is Advanced Intelligent Speed Adaptation (A-ISA), die verkeersborden in de gaten houdt en aanbiedt de snelheid actief aan te passen op de geldende snelheidslimiet. Er wordt zelfs rekening gehouden met de weersomstandigheden. Intelli-Drive 2.0 beschikt ook over Semi-Automated Lane Change (SALC), dat detecteert wanneer je van rijstrook wil wisselen en de manoeuvre autonoom voor je kan uitvoeren. 
Keyless Entry & Start
Dankzij Keyless Entry & Start, gecombineerd met sensoren in de deurgrepen, hoef je je sleutel niet meer in je hand te hebben om in je Astra te stappen en weg te rijden. Eén druk op de knop en je auto is klaar voor vertrek.