Veiligheid & innovaties
Intelli-Lux® Pixel-koplampen
De Opel Astra Sports Tourer is voorzien van de nieuwste verlichtingstechnologie: Intelli-Lux® Pixel-koplampen. Elke koplamp bestaat uit maar liefst 168 LED-segmenten die onafhankelijk van elkaar worden in- en uitgeschakeld, om in elke situatie de optimale verlichting te bieden. Zo kun je bijvoorbeeld permanent met grootlicht rijden, zonder andere bestuurders te verblinden.   
Intelli-HUD

Het vernieuwde head-up display van de Astra Sports Tourer is nog functioneler dan zijn voorganger. Alle belangrijke rij-informatie nu nog duidelijker op de voorruit geprojecteerd, zodat de bestuurder alles in het oog kan houden zonder afgeleid te worden van de weg. Je kunt de getoonde informatie bovendien zelf instellen, inclusief inkomende telefoongesprekken en media-informatie, zodat je niets hoeft te missen. 

 

1 Alleen beschikbaar op geselecteerde uitvoeringen

 
Intelli-Drive 1.0 
Dit systeem combineert de kracht van drie geavanceerde assistentiesystemen, om je ongeëvenaarde controle te geven. De rijstrookassistent zorgt dat de Astra Sports Tourer altijd stabiel op koers blijft. Lane Change Assist waarschuwt je bij het inhalen en van rijstrook wisselen als een ander voertuig van achteren nadert of zich in je dode hoek bevindt. En Rear Traffic Alert ondersteunt je bij het achteruit rijden, door je te waarschuwen als een ander voertuig of een voetganger je Astra nadert, zelfs tot een afstand van 40 meter.    
Intelli-Drive 2.0 
Intelli-Drive 2.0 is Opels meest geavanceerde en intuïtieve assistentietechnologie die samenwerkt om van de nieuwe Astra Sports Tourer de veiligste en meest ontspannende rijervaring te maken die we ooit hebben gebouwd.  Dit systeem integreert meerdere functies, waaronder Curve Speed Adaptation (CSA), dat de acceleratie van de Astra Sports Tourer in snelle bochten berekent en aanpast voor maximaal comfort en controle. Een ander kenmerk is Advanced Intelligent Speed Adaptation (A-ISA), dat de verkeersborden in de gaten houdt en aanbiedt om dienovereenkomstig te vertragen of te versnellen en zelfs de weersomstandigheden compenseert. Intelli-Drive 2.0 heeft ook Semi-Automated Lane Change (SALC), dat detecteert wanneer je van rijstrook wisselt en het manoeuvreren voor je kan doen.  
Intelli-Vision

Dit slimme camerasysteem wordt automatisch geactiveerd zodra je in de achteruit schakelt. Het toont het beeld van vier camera's rondom de auto op het infotainmentscherm. Je kunt het ook handmatig inschakelen en zelfs inzoomen op het beeld van één van de camera's. Dat maakt parkeren en manoeuvreren veiliger en meer ontspannen dan ooit.   

 

1 Optioneel of standaarduitrusting bij een uitgebreider pakket

 
Keyless entry & start
Dankzij Keyless Entry & Start, gecombineerd met sensoren in de deurgrepen, hoef je je sleutel niet meer in je hand te hebben om in je Astra Sports Tourer te stappen en weg te rijden. Eén druk op de knop en je auto start.