Skip To Content
Eigenschappen

Meer dan je ooit had verwacht

Design

Sportief en dynamisch
Wil je nog meer pit en dynamiek? De GS Line voegt atletische accenten toe, zoals sportieve voor-en achterbumper, een chromen uitlaat, sportstoelen, zwarte hemelbekleding en speciale velgen. 
Een adrenaline-kick
Met rode accenten in het interieur, sportstoelen, zwarte hemelbekleding en aluminium sportpedalen roept de Opel Corsa GS Line direct een gevoel van avontuur op. En dat maakt hij op de weg ook waar! 
Velgen
Geef de Corsa je eigen uitstraling met de keuze uit verschillende, stijlvolle, dynamische 16- of 17-inch lichtmetalen velgen, welke als optie verkrijgbaar zijn. 
Dak opties
Kies hoe je voor de dag wilt komen. Met een stijlvol dak in contrasterende zwart bepaal jij je eigen stijl. Het optionele panoramadak laat het interieur baden in licht. 

Innovaties

Intelli-Lux LED® matrix
Beter zien en gezien worden! De Corsa biedt als eerste in zijn klasse Intelli-Lux LED® Matrix-koplampen die de verlichting automatisch afstemmen op de situatie. Zo kunt u met grootlicht rijden zonder het risico dat je anderen verblindt.
 
Adaptive cruise control

Adaptive Cruise Control maakt elke rit veiliger en meer ontspannen. Dit systeem handhaaft niet alleen een constante snelheid, maar zorgt ook voor een veilige afstand tot je voorganger, door automatisch af te remmen of op te trekken.

 

 

1Optie. Activering mogelijk van 30 km/u tot 180 km/u. 

2De rijhulpsystemen van Opel zijn bedoeld om de bestuurder te ondersteunen binnen de intrinsieke beperkingen van het systeem. De bestuurder blijft verantwoordelijk voor het rijden.

Actieve rijstrookassistent
Een nieuwe stap op weg naar autonoom rijden! De actieve rijstrookassistent maakt het rijden veiliger en gemakelijker, vooral tijdens lange ritten op de snelweg. Dit systeem gebruikt een camera aan de bovenkant van de voorruit en een groot aantal sensoren aan alle kanten van de auto om je stuurgedrag te analyseren en als het nodig is te corrigeren. Zo blijft jouw Corsa altijd perfect op koers. 
Digitaal instrumentenpaneel
Het grote grafische kleuren-infodisplay achter het stuurwiel houd je tijdens het rijden perfect op de hoogte van je snelheid en andere belangrijke gegevens. Het toont ook de navigatie-aanwijzingen, recht voor je, zodat jij jouw ogen veilig op de weg kunt houden. 
180° achteruitrijcamera

Achteruitrijden en inparkeren wordt een stuk veiliger en gemakkelijker, vooral in de stad en in onoverzichtelijke parkeergarages. De panoramische achteruitrijcamera brengt een gebied van 180° achter en opzij van je Corsa in beeld én toont de auto van bovenaf.

 

 
Keyless entry & start
Instappen zonder de sleutels uit je zak of tas te halen en starten met een druk op de knop. Zo simpel kan het zijn. 

Eersteklas comfort

Warmte op koude dagen
Verwarmbare voorstoelen en een verwarmbaar stuurwiel maken het op koude en gure dagen nog prettiger om in de Corsa te stappen.
 
Massagefunctie
De Corsa biedt ongekende luxe. Als je kiest voor de hoogwaardige alcantara bekleding, is de bestuurdersstoel met massagefunctie leverbaar. Zo kom je zelfs na een lange rit volkomen ontspannen aan. 
Bagageruimte
Veel mee te nemen? Met een inhoud tot 309 liter past er heel wat in de bagageruimte van de Corsa. De achterbank is bovendien eenvoudig neer te klappen om plaats te maken voor nog meer bagage. 

Connectiviteit

Navigatie
In de Corsa bereik je elke bestemming met gemak. Je hebt de keuze tussen het veelzijdige Multimedia Navi Pro met 10-inch kleuren-touchscreen en het gebruiksvriendelijke Multimedia Navi met 7-inch touchscreen.
 
Infotainment

Ook als het om informatie en ontspanning onderweg gaat, heeft de Corsa heel wat te bieden. Met een gebruiksvriendelijk touchscreen, inclusief ondersteuning voor Android Auto en Apple CarPlay™, spraakgestuurde functies, digitale radio DAB+ en audiostreaming via Bluetooth® beschik je over een zee van mogelijkheden.

 

 

1Apple CarPlay™ en Apple Siri™ zijn geregistreerde handelsmerken van Apple Inc., gedeponeerd in de VS en andere landen.

2Android Auto™ is een gedeponeerd handelsmerk van Google Inc.

3De compatibiliteit en bepaalde functionaliteiten kunnen verschillen afhankelijk van het soort toestel en de versie van het besturingssysteem. Neem contact op met uw Opel-Dealer of ga naar www.apple.com of www.android.com om de compatibiliteit van uw toestel te controleren.

4Optioneel.

5Bluetooth® is een gedeponeerd handelsmerk van Bluetooth SIG inc. 

Draadloos opladen
Om je smartphone op te laden heb je geen kabeltje meer nodig. Je hoeft hem alleen in het speciale vakje te leggen en hij wordt automatisch via inductie opgeladen. Zo hoef je nooit meer een gesprek te missen. 
Opel connect diensten
Maak kennis met een reeks innovatieve diensten om veilig en connected op weg te gaan, met speciale diensten voor elektrisch rijden.  
  • Geruststellend gevoel: eCall Noodoproep, bCall Pechhulp-oproep en Voertuigstatus en -informatie.
  • Gemak: op afstand bedienbare functies om de deuren te vergrendelen en ontgrendelen en de claxon en de verlichting te bedienen2. Functies voor elektrisch rijden: laadpunten vinden, op afstand controleren van de batterijstatus, de airconditioning in- en uitschakelen en het laden volgen.
  • Slimmer rijden: rijd ontspannen en efficiënt, dankzij Live Navigatie en rit- en rijstijl-management.

 

1 De beschikbare functies van Opel Connect kunnen per land en per voertuig verschillen. Deze diensten zijn afhankelijk van de beschikbaarheid en de dekking van het mobiele netwerk; voor sommige diensten is een (betaald) abonnement vereist.

2 Wordt naar verwachting in de tweede helft van 2022 geïntroduceerd.

Rijdynamiek

Motoren

De leverbare motoren van de nieuwe Corsa bieden een uitstekende balans tussen efficiëntie en rijplezier. Je hebt de keuze uit:

 

  • 1,2-liter benzinemotor met 55 kW (75pk). 
  • Levendige 1,5-liter dieselmotor met 75 kW (102pk).

 

 
Versnellingsbakken
Naast de handgeschakelde 6-versnellingsbak is voor de Corsa een sportieve en comfortabele 8-traps automaat met schakelpeddels leverbaar. Aan jou de keuze!  
Sportmodus
Doe wat meer aan sport: met een druk op de knop maakt de sportmodus het stuurgedrag sportiever. Hij stelt ook de pedalen heel specifiek af en verbetert zelfs het motorgeluid.