Veiligheid & innovatie
Intelli-Lux LED® matrix
Beter zien en gezien worden! De Corsa biedt als eerste in zijn klasse Intelli-Lux LED® Matrix-koplampen die de verlichting automatisch afstemmen op de situatie. Zo kunt u met grootlicht rijden zonder het risico dat je anderen verblindt. 
Adaptive cruise control
Adaptive Cruise Control maakt elke rit veiliger en meer ontspannen. Dit systeem handhaaft niet alleen een constante snelheid, maar zorgt ook voor een veilige afstand tot je voorganger, door automatisch af te remmen of op te trekken. 

Optie. Activering mogelijk van 30 km/u tot 180 km/u. 

De rijhulpsystemen van Opel zijn bedoeld om de bestuurder te ondersteunen binnen de intrinsieke beperkingen van het systeem. De bestuurder blijft verantwoordelijk voor het rijden.

Actieve rijstrookassistent
Een nieuwe stap op weg naar autonoom rijden! De actieve rijstrookassistent maakt het rijden veiliger en gemakelijker, vooral tijdens lange ritten op de snelweg. Dit systeem gebruikt een camera aan de bovenkant van de voorruit en een groot aantal sensoren aan alle kanten van de auto om je stuurgedrag te analyseren en als het nodig is te corrigeren. Zo blijft jouw Corsa altijd perfect op koers.  
Digitaal instrumentenpaneel
Het grote grafische kleuren-infodisplay achter het stuurwiel houd je tijdens het rijden perfect op de hoogte van je snelheid en andere belangrijke gegevens. Het toont ook de navigatie-aanwijzingen, recht voor je, zodat jij jouw ogen veilig op de weg kunt houden. 
 
180° achteruitrijcamera
Achteruitrijden en inparkeren wordt een stuk veiliger en gemakkelijker, vooral in de stad en in onoverzichtelijke parkeergarages. De panoramische achteruitrijcamera brengt een gebied van 180° achter en opzij van je Corsa in beeld én toont de auto van bovenaf.
 
Keyless entry & start
Instappen zonder de sleutels uit je zak of tas te halen en starten met een druk op de knop. Zo simpel kan het zijn.