Geavanceerde technologie
IntelliLux®-matrixkoplampen
Zijn IntelliLux®-matrixkoplampen plaatsen de nieuwe Opel Corsa Electric aan de top van zijn klasse wat betreft verlichtingstechnologie. Met hun veertien matrixsegmenten bieden deze hightech led-units een optimaal zicht in alle rijsituaties en weersomstandigheden, waarbij de automatische dimfunctie verblinding van tegenliggers voorkomt.
 
Adaptive cruise control
Adaptive Cruise Control maakt het rijden op de snelweg veiliger en minder vermoeiend. Het systeem handhaaft niet alleen de ingestelde kruissnelheid, maar houdt daarbij ook automatisch een veilige afstand aan tot de auto's die voor je rijden.
 
Active Lane Centering
Wanneer de auto op de snelweg onbedoeld uit koers dreigt te raken, spoort deze actieve rijstrookassistent je met lichte tegendruk in het stuur aan veilig naar het midden van de rijstrook terug te keren.  
Speed Sign Recognition
Dit systeem maakt gebruik van camera's die snelheidsborden langs en boven de weg lezen en geeft deze als pictogram in het instrumentenpaneel weer. Zo hoef je niet meer bang te zijn voor boetes omdat je een snelheidsbord over het hoofd hebt gezien.
 
Automatic Emergency Braking
Deze noodstopassistent waarschuwt je voor auto's, fietsers of voetgangers die plotseling voor de auto opduiken. Wanneer je zelf niet tijdig ingrijpt, bedient het systeem actief de remmen om een aanrijding zo mogelijk te voorkomen. (Systeem werkt bij rijsnelheden van 5 tot 140 km/h.) 
Blind Spot Detection
Dit systeem bewaakt constant de dode hoeken naast en schuin achter de auto. Wanneer hierin een andere verkeersdeelnemer wordt waargenomen, gaat er een waarschuwingssymbool in de linker of rechter buitenspiegel knipperen om je op het mogelijke gevaar te attenderen. (Systeem werkt bij rijsnelheden van 12 tot 140 km/h)