Elektrisch rijden
Volledig weggewerkt accupakket
Zijn energie betrekt de nieuwe Opel Corsa Electric van een next-generation lithium-ion-accupakket. Dit is volledig weggewerkt in de bodemplaat van de auto, wat niet alleen ruimtewinst oplevert, maar ook zorgt voor een laag zwaartepunt als basis voor een optimale rijdynamiek.
 
Elektrisch rijplezier
Geen storende motorgeluiden, geen trillingen, niet schakelen: rijden met de nieuwe Opel Corsa Electric is een ongekend rustgevende ervaring. Maar vergis je niet, deze 100% elektrische Corsa biedt ook sportieve prestaties! Doordat zijn koppel van 260 Nm direct bij het wegrijden beschikbaar is, heeft hij slechts 8,3 seconde nodig om een snelheid van 100 km/h te bereiken. En als het moet, snelt hij daarna even soepel door naar zijn topsnelheid van 150 km/h.
 
Ingebouwde snellader

Met een volledig opgeladen accupakket biedt de nieuwe Opel Corsa Electric een rijbereik van ruim 400 kilometer.1 Wanneer dat niet genoeg is om thuis te komen, kun je hem dankzij de ingebouwde snellader onderweg in slechts een half uur tijd weer van 10 tot 80% bijladen!

 

1 Actieradius 398 tot 406 km (afhankelijk van modeluitvoering)

 
Keuze uit drie rijmodussen
De nieuwe Opel Corsa Electric biedt je de keuze uit drie rijmodussen om de werking van het aandrijfsysteem naar eigen voorkeur aan te passen. Sport biedt je een maximum aan sportieve prestaties, terwijl Eco juist het energieverbruik zo laag mogelijk houdt. Normal biedt je een gulden middenweg voor al je dagelijkse ritten.
 
Regeneratief remmen
Het regeneratieve remsysteem van de nieuwe Opel Corsa Electric zet de bewegingsenergie die vrijkomt bij het remmen om in elektrische energie die wordt gebruikt om het accupakket bij te laden. Dit systeem werkt ook bij vaart minderen: zodra je je voet van het rijpedaal haalt, begint het laadproces, waardoor het energieverlies tot een minimum beperkt blijft.
 
Alle informatie die je nodig hebt
Het digitale instrumentenpaneel van de nieuwe Opel Corsa Electric biedt je in één oogopslag alle informatie die je tijdens het rijden nodig hebt. Met duidelijke animaties informeert het je ook over het actuele energieverbruik en het laadniveau van het accupakket. Zo kun je eenvoiudig je rijstijl aanpassen om je bereik te vergroten.