Geavanceerde technologie
Intelli-Lux® LED Matrix Licht 
De nieuwe Opel Corsa is uitgerust met hoogwaardige Intelli-Lux® Matrix LED-verlichting. Het systeem optimaliseert niet alleen het zicht, maar anticipeert automatisch op tegenliggers zodat zij niet worden verblind. Met een vernieuwd design en een groter aantal matrix-elementen biedt IntelliLux® meer veiligheid in alle omstandigheden.
 
Opel Drive Assist 
De Active Lane Centering-functie, onderdeel van Opel Drive Assist, houdt het weggedrag in de gaten en stuurt indien nodig automatisch bij als de auto onbedoeld de rijbaan dreigt te verlaten. Zo wordt rijden op de snelweg veiliger, minder vermoeiend en aangenamer.
 
Adaptive Cruise Control
Wanneer Adaptive Cruise Control is ingeschakeld, accelereert en remt de Opel Corsa automatisch zodat je continu op een veilige afstand van je voorligger blijft rijden en een veiligere, comfortabelere en meer ontspannen rijervaring beleeft. 
Verkeersbordherkenning
Het geavanceerde camerasysteem van de Opel Corsa herkent verkeersborden en geeft deze vervolgens weer in het digitale instrumentenpaneel. Wat er ook om je heen gebeurt, je bent altijd op de hoogte van de geldende snelheidslimiet.
 
Automatic Emergency Braking
Het automatische noodremsysteem van de Opel Corsa houdt de weg in de gaten en waarschuwt de bestuurder bij een dreigend ongeval. Wanneer er geen actie wordt ondernomen, remt de auto automatisch af. Het systeem herkent bovendien zowel auto's en voetgangers zodat je meer ontspannen rijdt in drukke stedelijke omgevingen. Het systeem wordt automatisch geactiveerd bij snelheden tussen de 5 en 140 km/h. 
Dodehoekassistentie
De dodehoekassistentie op de nieuwe Opel Corsa wordt geactiveerd bij snelheden tussen de 12 en 140 km/ u en houdt voortdurend de dode hoeken in de gaten. Bevind een voertuig zich in één van de dode hoeken? Een visuele indicator in de zijspiegel licht op om je te waarschuwen. Ideaal voor meer veiligheid en comfort tijdens iedere rit.