KOSTEN

LAGERE GEBRUIKSKOSTEN
Door de stijgende populariteit van elektrische auto’s, stijgt ook de restwaarde. Dat betekent dat de afschrijving steeds gunstiger wordt. Ook zien we een trend dat batterijen en de aandrijflijn goedkoper worden. Naar verwachting zullen elektrische auto's dan ook steeds betaalbaarder door dalende aanschafprijzen. De gebruikskosten zijn echter nu al aanzienlijk lager dan die van benzine-of dieselauto's doordat:

 

  • Elektriciteit goedkoper is dan benzine, LPG en diesel
  • Elektromotoren veel efficiënter zijn met het gebruik van de energie
  • Bij het remmen de elektromotor als generator fungeert
  • Diverse belastingvoordelen en subsidies van toepassing zijn
  • Zakelijke rijders van de laagste 4% bijtellingscategorie profiteren
ELEKTRICITEIT GOEDKOPER
Elektriciteit is goedkoper dan benzine of diesel. Toch gelden er ook voor het opladen van elektrische auto's grote prijsverschillen omdat het op verschillende manieren mogelijk is: thuis, op het werk of openbaar. U kunt het beste de auto bij een laadpaal op het werk of thuis opladen, dan bent u bijna de helft voordeliger uit dan rijden op fossiele brandstof. De prijzen van openbare laadstations variëren enorm. De daadwerkelijke kosten per kilometer zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals slijtage, verbruik, belasting en verzekering. 
ONDERHOUDSKOSTEN LIGGEN LAGER
Ook elektrische auto's moeten onderhouden worden, denk aan het regelmatig bijvullen van de koelvloeistof, controle op slijtage van de remmen en banden, controleren van de accu en het updaten van software. Toch zijn de kosten voor onderhoud een stuk lager dan bij een auto op benzine of diesel. Een elektromotor heeft namelijk geen verbrandingsmotor, geen versnellingsbak, geen koppeling, geen uitlaat en minder bewegende delen. Dat betekent: minder slijtage, nooit meer olie verversen en zelfs de remmen vragen minder onderhoud. Ten opzichte van een brandstofauto kunnen de onderhoudskosten zo’n 35% lager uitvallen.
ZAKELIJK RIJDEN
Voor leaserijders biedt een elektrische auto veel voordelen. Allereerst rijdt u in een technisch zeer geavanceerde auto, terwijl u gebruik maakt van uw zakelijke laadpas, net zoals u voorheen gebruik maakte van uw tankpas. Voor zakelijke rijders geldt een sterk verlaagde fiscale bijtelling van slechts 4%, waar een normale brandstof auto 22% bijtelling heeft. 
PARTICULIER RIJDEN
Met Opel Private Lease kunt u, als particulier, ook voor een vast bedrag per maand in een nieuwe elektrische Opel rijden. Vergelijk het met het huren van een auto voor langere termijn, waarbij u de periode zelf bepaalt: 30, 36, 48 of 60 maanden. In het maandbedrag zitten alle bijkomende kosten. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over een aanvullende autoverzekering, afschrijving of onderhoudskosten voor de accu. Alleen de kosten voor laden betaalt u nog zelf.

ELEKTRISCHE AUTO RIJDEN
Ook bij een elektrische auto kunt u kiezen uit verschillende financieringsmogelijkheden:

1. Kopen met of zonder financiering: U kunt een nieuwe auto kopen met eigen spaargeld. U bent dan direct eigenaar van de auto, u hoeft geen lening af te sluiten én als u besluit de auto later te verkopen, dan krijgt ook direct het geld op uw rekening. De restwaarde is dus voor u. Wilt u uw nieuwe auto liever per maand betalen en uw spaargeld voor andere doeleinden gebruiken? Opel Finance biedt u de mogelijkheid een financiering af te stemmen op uw persoonlijke wensen. Een bezoek aan uw bank is niet meer nodig, u handelt rechtstreeks met uw Opel dealer. Dit is het gemak van alles onder één dak!​  Lees hier verder.

2. Private leasen: Een nieuwe auto leasen was een paar jaar geleden voorbehouden aan zakelijke rijders, maar dit is gelukkig veranderd. Met Opel Private Lease kunt u, als particulier, ook voor een vast bedrag per maand in een nieuwe Opel rijden. Vergelijk het met het huren van een auto voor langere termijn, waarbij u de periode zelf bepaalt: 30, 36, 48 of 60 maanden. In het maandbedrag zitten alle bijkomende kosten. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over een aanvullende autoverzekering, afschrijving of onderhoudskosten voor de accu. Alleen de kosten voor brandstof betaalt u nog zelf. Bij een elektrische auto zijn dit dus alleen de kosten voor laden! Lees hier verder.

3. Full Operational Lease: Dit is de meest complete vorm van leasing, waarmee Free2Move Lease u volledig ontzorgd. U kunt dit contract zelf naar wens samenstellen. Bijvoorbeeld wanneer u zelf uw verzekering wilt regelen of het onderhoud zelf wilt afrekenen. De leasemaatschappij blijft volledig eigenaar van de auto, en daarmee is operational lease in feite een vorm van huren. Lees hier verder.

4. Financial lease: Dit is een vorm van zakelijk financieren waarbij u direct economisch eigenaar wordt van uw nieuwe Opel. U regelt zelf de aankoop, de autoverzekering en het onderhoud. Uw Opel dealer regelt uw Opel Financial Lease. Een bezoek aan uw bank is dus niet meer nodig. Veel ondernemers kiezen voor Opel Financial Lease bij de zakelijke aanschaf van hun Opel. Met Opel Financial Lease investeert u zonder dat direct uw eigen middelen hoeft in te brengen. Hiermee blijft het vermogen in uw onderneming en kan dit worden ingezet voor andere investeringen waarmee u uw bedrijf verder kunt laten groeien  Lees hier verder.