LAADPUNTEN

DICHT NETWERK VAN LAADPUNTEN.
Thuis, op het werk, bij een openbare laadpaal in de buurt, op het parkeerterrein van een winkelcentrum of bij een snellaadstation langs de snelweg: zowel voor dagelijkse ritten als op langere afstanden vindt u altijd gemakkelijk een punt waar u uw elektrische auto kunt opladen. Nederland heeft de grootste dichtheid van laadpalen. Er is in Nederland inmiddels een dicht netwerk van ruim 4.000 openbare en 6.200 semi-openbare (beperkt toegankelijke) laadpunten, die via internet, uw navigatiesysteem of een app op uw smartphone eenvoudig te vinden zijn. En om aan de toekomstige emissiedoelstellingen te kunnen voldoen, zal men de komende jaren blijven investeren in laadinfrastructuur.

 

 

Een overzicht van alle laadpalen in de BeNeLux, met uitvoerige informatie over de beschikbaarheid, kostenverrekening, en capaciteit vindt u op de Opel Simply Electric pagina.

EENVOUDIG OPLADEN.
Als u de overstap naar elektrisch rijden maakt, zal u wellicht een korte tijd moeten wennen. Elektrisch rijden betekent namelijk ook een andere manier van ‘brandstof tanken’. Niet meer naar de benzinepomp, maar aan de laadpaal. Dankzij het grote rijbereik is het bij gemiddeld verbruik voldoende om de Corsa-e en Ampera-e 's nachts op te laden, bij uw eigen laadpunt thuis of bij een openbaar laadpunt in de buurt. Bij veel bedrijven zijn tegenwoordig ook laadpunten om uw auto tijdens uw werk bij te laden. Voor langere ritten kunt u gebruik maken van snellaadstations langs de snelweg.

 

ONDERWEG LADEN
FastNed beheert in een groot aantal DC (wisselstroom) snellaadstations langs de Nederlandse snelwegen. Hier kunt u laden en betalen met uw laadpas (mits deze aan de FastNed app gekoppeld is) of een app op uw smartphone. Ook andere aanbieders werken aan de ontwikkeling van snellaadstations, zodat de verwachting is dat dit netwerk de komende jaren flink zal groeien. De snelladers hebben een groot vermogen: in een half uur laadt u bijvoorbeeld de Opel Ampera-e voldoende op om 150 km extra te rijden. De locaties vind u via het navigatiesysteem van de Ampera-e of de app op uw smartphone. Of kijk op de website van FastNed.

 

OPLADEN IN HET BUITENLAND.
Er komen steeds meer oplaadpunten beschikbaar in diverse landen in Europa, maar de laadinfrastructuur is niet in ieder land of gebied even goed ontwikkeld. Dus plan uw reis en tussenstops nabij oplaadpunten en zorg dat u flexibel bent als u bijvoorbeeld langer in de file staat en een extra tussenstop moet maken. Voor het opladen van elektrische auto's buiten Nederland zijn specifieke "roaming"- regelingen nodig om probleemloos te kunnen laden.