DE VOORDELEN VAN ELEKTRISCH RIJDEN

1. FISCAAL AANTREKKELIJK.
De Nederlandse overheid wil het gebruik van elektrische auto's stimuleren en doet dat met een aantal belastingvoordelen. Tot 2021 gelden de volgende belastingvoordelen op volledig elektrische auto's:

  • Geen aanschafbelasting (BPM)
  • Geen wegenbelasting (MRB)
  • Lage bijtelling van 4% per jaar
2. ELEKTRISCH RIJDEN GOEDKOPER.
Een volle elektrische tank is goedkoper dan een bezine- of dieseltank. Daarnaast gebruiken elektrische motoren minder energie per kilometer dan brandstofmotoren. De kosten van het opladen van een elektrische auto is afhankelijk van waar u de auto oplaadt, thuis, op het werk of bij een openbare laadpaal.
3. GOEDKOPER IN ONDERHOUD.
De lagere onderhoudskosten komt door minder bewegende onderdelen die gevoeliger zijn voor slijtage. Ook worden de remmen minder belast door het automatisch regeneratief remmen en er hoeft geen olie ververst te worden.
4. SPORTIEF RIJGEDRAG.
Elektrische auto's trekken sneller op omdat de trekkracht steeds direct voor 100% beschikbaar is. Door een laag zwartepunt hebben ze ook een uiterst stabiele wegligging en door een constante afgifte van vermogen rijden ze bijzonder gelijkmatig. Bovendien zijn de nieuwste elektrische auto's  voorzien van innovatieve technologie om het rijden zo veilig en ontspannen mogelijk te maken. Nog een ander voordeel is dat je niet hoeft te schakelen want elektrische auto's zijn standaard uitgerust met een automatische versnellingsbak. 
5. BETER VOOR HET MILIEU.
Elektrische auto's stoten tijdens het rijden geen CO2, stikstofoxide of fijnstof uit. Elektrische auto’s kunnen bovendien rijden op duurzame energiebronnen zoals stroom uit zon en wind. En omdat er geen verbranding plaatsvindt verspreiden elektrische auto's bovendien ook geen stank.
6. STILLER.
Een elektrische auto is zeer stil - zo stil zelfs dat een speciaal geluid is toegevoegd om voetgangers en fietsers te waarschuwen. Bij lagere snelheden maakt een elektrisch voertuig bijna geen geluid. Bij hogere snelheden kunt u windgeruis en het afrolgeluid van de banden horen. Voor de verkeersveiligheid moeten elektrische auto’s in de toekomst misschien wel met ‘extra’ geluid gaan rondrijden, omdat andere weggebruikers een EV niet horen aankomen. In de stad kunnen EVs zorgen voor rust en kalmte.  Ook binnen in de auto hoort u veel minder herrie. Alleen op hogere snelheden hoort u het ruizen van de wind en de banden op de weg. Wijzelf vinden minder herrie in de cabine en op de weg een voordeel, maar dit blijft natuurlijk subjectief. Menig auto-liefhebber zal wellicht de specifieke brom van hun favoriete auto missen.
7. GEMAK.
Laden kunt u prima thuis met uw auto dus u hoeft niet meer tijdens de regen uw auto vol te tanken. Als u ‘s nachts uw auto laadt, dan heeft u ‘s morgens weer een volle accu. Ook zijn er tegenwoordig steeds meer openbare laadpalen en komen er steeds meer snellaadpalen. Elektrische voertuigen hebben een streepje voor bij de meeste gemeentes en/of bedrijven.  En u hoeft geen omweg meer te maken naar een tankstation. Elke avond, als u thuiskomt sluit u de auto aan op het laadpunt. Gedurende de nacht kunt u met gemak voldoende bijladen.
8. NEDERLAND GESCHIKT VOOR ELEKTRISCH RIJDEN.
Vanwege de relatief korte afstanden is Nederland een van de koplopers op gebied van elektrisch rijden.  Een omvangrijk, steeds groeiend netwerk van laadpunten in Nederland maakt het makkelijk om uw auto op te laden, ook onderweg. Ook is er een steeds groter wordend aanbod van betaalbare modellen met een steeds grotere actieradius. . Het groeiende aanbod van elektrische auto’s en een zeer degelijk laadnetwerk in Nederland, hebben ervoor gezorgd dat al veel zakelijke rijders hebben gekozen voor een elektrische auto, in plaats van een diesel of een benzine. Natuurlijk speelt ook een gunstige fiscale bijtelling mee in de keuze om elektrisch te gaan rijden. 
9. BETAALBAAR.
Was de elektrische auto eerst nog weggelegd voor de happy few, de afgelopen jaren zijn elektrische auto’s steeds beter betaalbaar geworden en de verwachting is dat de prijzen de komende jaren alleen maar meer zullen dalen. Bovendien is de elektrische auto goedkoper in het gebruik en onderhoud dan auto’s met een verbrandingsmotor. Tegenwoordig kunt u ook als particulier elektrische auto’s leasen via private leasecontracten. Het voordeel hiervan is dat u zelf geen reparatiekosten of onderhoudskosten voor de accu hoeft te betalen.