Veiligheid en innovatie
Intelli-Lux LED® Pixel Licht

Het baanbrekende Intelli-Lux LED® Pixel koplampen1 vertegenwoordigt de meest geavanceerde koplamptechnologie. Elke koplamp bestaat uit 84 segmenten die automatisch in verschillende combinaties worden in- en uitgeschakeld, om in elke situatie de optimale verlichting te bieden. Zo kun je permanent met grootlicht rijden, zonder andere bestuurders te verblinden.

 

 

 

1 Beschikbaarheid afhankelijk van het uitrustingsniveau 

 
Veiliger in het donker

Tot nu toe werd je in het donker alleen door je koplampen geholpen om veilig je weg te  vinden. Maar nu is er ons revolutionaire  Night Vision1 systeem. Een geavanceerde infraroodcamera verbetert het zicht tot een afstand van 300 meter aanzienlijk - veel verder dan gewone koplampen reiken. Het systeem merkt voetgangers en dieren in het donker tot op een afstand van honderd meter direct op en toont ze in een video op het digitale display. En als je toch te dichtbij komt, wordt onmiddellijk de automatische noodrem-assistent ingeschakeld. Dus ook wat betreft veiliger rijden in het donker is de nieuwe Grandland Plug-in Hybrid afsoluut grensverleggend.
 

1 Beschikbaarheid afhankelijk van het uitrustingsniveau. De assistentiesystemen van Opel zijn bedoeld om de bestuurder te ondersteunen, binnen de grenzen van het systeem. De bestuurder blijft zelf verantwoodelijk voor het rijden. 

 

 
Automatische noodrem-assistent

Dit systeem waarschuwt de bestuurder met een geluidssignaal wanneer het een voetganger of ander voertuig voór de auto opmerkt en remt de auto als het nodig is automatisch af.1Het automatische noodremsysteem is actief bij een snelheid tussen de 5 en 140 km/u. Bij een snelheid tussen 5 en 30 km/u remt het systeem de auto volledig af. Bij een snelheid tussen 30 en 140 km/u versterkt het systeem de remkracht en remt de auto met maximaal 50 km/u af. Bij een hogere snelheid dient de bestuurder zelf te remmen om voldoende snelheid te minderen. De snelheidsmarges waarbinnen de noodrem-assistent in werking treedt, zijn afhankelijk van het opgemerkte obstakel (een bewegend obstakel van 5 tot 140 km/u; een stilstaand obstakel van 5 tot 80 km/u; een voetganger van 5 tot 60 km/u). De assistentiesystemen van Opel zijn bedoeld om de bestuurder te ondersteunen, binnen de grenzen van het systeem. De bestuurder blijft zelf verantwoordelijk voor het rijden.

 

 
Advanced Park Assist1
Met dit systeem wordt Inparkeren kinderspel . Je Grandland Plug-in Hybrid vindt een geschikte parkeerplek voor je en bedient vervolgens het stuurwiel om perfect in te parkeren. Je hoeft zelf alleen gas te geven en te remmen. Kan het nog gemakkelijker?


1Optie. Beschikbaarheid afhankelijk van het uitrustingsniveau. De assistentiesystemen van Opel zijn bedoeld om de bestuurder te ondersteunen, binnen de beperkingen van het systeem. De bestuurder blijft verantwoordelijk voor het rijden.  
360° parkeercamera

Zie meer dan je normaal ziet, zelfs in krappe ruimtes. De 360° parkeercamera1 brengt obstakels en naderend verkeer duidelijk in beeld. Zo kun je zorgeloos inparkeren en manoeuvreren.1 Optie. Beschikbaarheid afhankelijk van het uitrustingsniveau. 

 

 
Lane Keep Assist en Lane Departure Warning

Geniet van meer veiligheid en bewustzijn tijdens het rijden. Lane Keep Assist (LKA)1,2 reageert actief op gevaarlijk rijgedrag door de auto voorzichtig2 terug te sturen naar de markeringen. Lane Departure Warning (LDP)3 waarschuwt je wanneer je onbedoeld de gemarkeerde rijstrook verlaat.


 

1 Optioneel.
De handen moeten tijdens het gebruik aan het stuur blijven.
3 De rijhulpsystemen van Opel zijn bedoeld om de bestuurder te ondersteunen binnen de beperkingen die eigen zijn aan het systeem. De bestuurder blijft verantwoordelijk voor de rijtaak.

 
Highway Integration Assist
Highway Integration Assist is een innovatieve synergie van de systemen van de Grandland Plug-in Hybrid en combineert Advanced Cruise Control met Stop-and-Go functionaliteit en Lane Positioning Assist. Het werkt als een semi-automatisch systeem dat je helpt in te voegen op de snelweg, een bepaalde rijstrook te volgen of een voorligger te volgen. Het systeem wordt ingeschakeld met een druk op de knop en kan op elk moment weer worden ingeschakeld door simpelweg het stuurwiel te bewegen.  
8 speed automatic transmission

Keuze uit 4 rijmodi - elektrisch, hybride, sport en 4WD1.  De hybride modus selecteert automatisch de meest efficiënte optie en schakelt bij lage snelheden over op de elektrische modus, zodat er geen uitstoot is. De automatische versnellingsbak met elektrische schakelpook beschikt over de volgende rijmodi:

  • Parkeren
  • neutraal
  • Rijden
  • Achteruit
  • Verhoogd regeneratief remmen

Vierwielaandrijvingsmodus alleen op e-All Wheel Drive Hybrid model.