Technologie
Elektrische efficiëntie
De elektrische aandrijving van de Grandland Plug-in Hybrid wordt gevoed door een geavanceerd vloeistofgekoeld batterijpakket met een capaciteit van 13,2 kWh. Doordat de batterij onder de cabine geplaatst is, blijft maximale ruimte over voor inzittenden en bagage, terwijl het lage zwaartepunt ook de stabiliteit ten goede komt.  
Opwindend en efficiënt

Dankzij de combinatie van een sportieve 1.6 benzinemotor en een krachtige batterij met een capaciteit van 13,2 kWh, kun je van de Grandland Plug-in Hybrid heel wat dynamiek verwachten. De brandstofmotor wordt automatisch ingeschakeld om altijd de optimale balans te bieden tussen efficiëntie en prestaties.

 

Je hebt bovendien de keuze tussen de versie met voorwielaandrijving, met 165 kW (225 pk) en een maximaal koppel van 360 Nm, of vierwielaandrijving met 221 kW (300 pk) en een koppel van 520 Nm. 

 
Krachtig en dynamisch

Zowel de versie met voorwielaandrijving als die met vierwielaandrijving is uitgerust met een soepele 8-traps elektronisch aangestuurde automaat met schakelpeddels voor een extra sportieve rij-ervaring. Voor maximale controle op elk wegdek is de Grandland Plug-in Hybrid beschikbaar met permanente e-AWD-technologie1 , die elke situatie voor de best mogelijk grip op alle vier de wielen zorgt.

 

1 Beschikbaarheid afhankelijk van de gekozen versie 

 
Keuzevrijheid en controle

Dankzij 4 rijstanden kun je in de Grandland Plug-in Hybrid met een druk op de knop kiezen hoe je wilt rijden. Zo combineer je alle voordelen van een crossover met die van elektrisch rijden.

 

  • Hybride biedt automatisch de optimale balans tussen efficiënt verbruik en prestaties
  • 4-wielaandrijving (indien van toepassing) schakelt zowel de benzinemotor als de elektromotor in voor maximale grip op elk terrein
  • Sport schakelt een dynamische afstemming van benzine- en elektromotor in voor een sportieve rij-ervaring
  • Elektrisch schakelt alleen de elektromotor in, om maximaal zuinig en stil te rijden, zonder enige uitstoot
 
Regeneratief remmen

Het geavanceerde i-Booster remsysteem maakt de Grandland Plug-in Hybrid nóg efficiënter, door tijdens het rijden en remmen energie terug te winnen en op te slaan, zodat je elektrische rijbereik groter wordt.1

 

i-Booster kan op twee manieren energie terugwinnen:

  • D-modus: schakelt in zodra je je voet van het gaspedaal neemt, voor gemiddelde terugwinning.
  • B-modus: werkt zowel tijdens het remmen als bij snelheid minderen, voor maximale terugwinning.

 

Als de batterij volledig opgeladen is of meer remkracht nodig is, schakelt de Grandland Plug-in Hybrid automatiscch over van de i-Booster naar het standaard remsysteem.

Maximaal 10% van de totale capaciteit kan worden teruggewonnen.

 
Digitale monitoring
In de Grandland Plug-in Hybrid wordt alle voertuiginformatie overzichtelijk weergegeven op het volledig digitale Pure Panel. Zo zie je in één oogopslag het energiegebruik en alle andere informatie die je onderweg nodig hebt, zodat je altijd volledige controle hebt en zo efficiënt mogelijk kunt rijden.