Rijdynamiek
Motoren
Zodra je de motor van de nieuwe Grandland start, ervaar je pure kracht en gecontroleerde dynamiek, die elke rit tot een onvergetelijke ervaring maken. Het brede motoraanbod biedt je de mogelijkheid de motor te kiezen die het beste bij je rijstijl past, zoals de energieke 1.2-liter benzinemotor met 96 kW / 130 pk. 
Efficiëntie
Eén ding hebben alle motoren voor de nieuwe Grandland gemeen: ze zijn opmerkelijk efficiënt én sportief. Of je ze nu combineert met een handgeschakelde versnellingsbak of de soepele 8-traps automaat. De moderne motoren zijn voorzien van geavanceerde technologie om de uitstoot te beperken. En alle motoren zijn vanzelfsprekend uitgerust met het brandstofbesparende Start/Stop systeem.  
IntelliGrip
Kracht en controle gaan samen met Intelli-Grip, dat in alle omstandigheden voor maximale grip zorgt. Modder, sneeuw, een kiezelpad? De Grandland blijft trefzeker op koers, doordat zijn vermogen automatisch op de beste manier over de wielen verdeeld wordt.. Met de draaiknop kies je eenvoudig het terrein: modder, zand of sneeuw. Of je kiest de neutrale stand, waarin IntelliGrip automatisch elke situatie beoordeelt en het ESP-systeem daarop aanpast, voor een rustig en evenwichtig rijgedrag, zowel in de stad als op de snelweg..