Skip To Content
Elektrisch rijden

Elektrisch rijden.

Het is niet alleen voordelig voor het milieu en uw portemonnee, maar levert ook verrassend veel rijplezier. Langere afstanden zijn bovendien geen enkel probleem meer. Elektrisch rijden wordt steeds aantrekkelijker. Met de Ampera-e is de toekomst begonnen! Toon Meer Toon Minder

Een geweldige rijervaring.

Elektrische auto’s trekken sneller op, hebben een uiterst stabiele wegligging en rijden bijzonder gelijkmatig. En de nieuwste elektrische auto’s, zoals de Ampera-e, zijn voorzien van innovatieve technologie, waardoor de auto bijna een “smartphone op wielen” is. Toon Meer Toon Minder

Lagere gebruikskosten.

Elektrische auto’s zijn weliswaar duurder in aanschaf, maar de gebruikskosten liggen beduidend lager. Naast belastingvoordelen en subsidies is de prijs van elektriciteit per gereden kilometer lager dan die van benzine of diesel. Bovendien hebben elektrische auto’s minder onderhoud nodig. Toon Meer Toon Minder

Milieubewust en stil.

Elektrische auto’s stoten tijdens het rijden geen CO2, stikstofoxide of fijnstof uit. Daarmee leveren ze een belangrijke bijdrage aan een schoner milieu. Ze zijn bovendien uitzonderlijk stil: meer rust voor u én voor de omgeving. Toon Meer Toon Minder

Het rijbereik is enorm toegenomen.

Van Amsterdam naar Nijmegen op en neer, of van Rotterdam naar Keulen: de Ampera-e overbrugt dit soort afstanden zonder dat u tussentijds moet opladen. Toon Meer Toon Minder

Dicht netwerk Van laadpunten.

Het aantal laadpunten is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Thuis, op uw werk, bij een openbaar laadpunt bij u in de buurt of onderweg: opladen kan bijna overal. Toon Meer Toon Minder

VERTROUWD EN ANDERS.

Elektrisch rijden voelt tegelijk vertrouwd én anders. Wat u direct merkt, is dat een elektrische auto sportiever optrekt, doordat de trekkracht steeds direct voor 100% beschikbaar is. Een laag zwaartepunt zorgt voor een uitstekende wegligging. En de nieuwste elektrische auto’s, zoals de Ampera-e, zijn voorzien van innovatieve technologie om het rijden zo veilig en ontspannen mogelijk te maken.

CONSTANT VERMOGEN.

Een elektrische auto rijdt bijzonder gelijkmatig, door een constante afgifte van het vermogen. Hij is altijd voorzien van een automaat, omdat er bij een elektrische aandrijving niets te schakelen valt. De auto remt voor een belangrijk deel af op de elektromotor, door het gaspedaal los te laten. Daarbij wordt de remenergie weer opgeslagen, om het rijbereik te vergroten. Daarnaast is een elektrische auto zeer stil – zo stil zelfs dat een speciaal geluid is toegevoegd om voetgangers en fietsers te waarschuwen.

EENVOUDIG OPLADEN.

Het grote verschil is het opladen. Dankzij het grote rijbereik is het bij gemiddeld gebruik voldoende om de Ampera-e ’s nachts op te laden, bij uw eigen laadpunt thuis of bij een openbaar laadpunt in de buurt. Bij veel bedrijven zijn tegenwoordig ook laadpunten om uw auto tijdens uw werk bij te laden. Voor langere ritten kunt u gebruik maken van snellaadstations langs de snelweg.

GEEN ANGST VOOR ACTIERADIUS.

Geen angst voor uw actieradius. De Ampera-e geeft u steeds overzichtelijke informatie over de capaciteit van de batterij en uw rijbereik. Omdat de Ampera-e 423 km (WLTP) kan rijden op een volle batterij, zal het in de praktijk niet snel voorkomen dat u de batterij helemaal leeg rijdt. Wanneer u bijvoorbeeld volledig opgeladen op en neer naar uw werk op 80 km afstand rijdt, is er ’s avonds nog ruim twee derde van de capaciteit over. Zelfs als u een keer een nacht niet kunt laden, kunt u de volgende dag nog met een gerust gevoel naar uw werk!

RIJBEREIK VERGROTEN.

U kunt uw rijbereik vergroten door de auto voor het instappen tot de gewenste temperatuur te verwarmen of af te koelen en de airconditioning tijdens het rijden spaarzaam te gebruiken. Dan is de verwarming of airco tijdens de rit minder nodig en spaart u energie. Net als bij een benzine- of dieselauto kunnen uw rijstijl en de drukte van het verkeer ook verschil maken. Als u gelijkmatig rijdt, zonder vaak abrupt op te trekken of af te remmen, gebruikt uw auto minder energie. Diverse systemen in de Ampera-e, zoals de airconditoning, zijn bovendien geoptimaliseerd om energie te besparen. Zie voor meer informatie over het opladen het tabblad “Elektrisch laden”.

Subsidies & belastingvoordelen.

Om elektrisch rijden extra aantrekkelijk te maken, biedt de Nederlandse overheid een aantal belastingvoordelen. Elektrische auto’s zijn vrijgesteld van BPM en motorrijtuigenbelasting. Voor zakelijke rijders geldt een sterk verlaagde fiscale bijtelling van slechts 4%. Ondernemers kunnen daarnaast profiteren van de milieu-investeringsaftrek (MIA), die een winstaftrek tot 36% van de nieuwwaarde mogelijk maakt. Ook laadpalen kunnen in deze investeringsregelingen meegenomen worden. Verder geven diverse grote steden ook subsidie op de aanschaf van een elektrische auto en/of de installatie van laadpunten.

Kosten en onderhoud.

De aankoopprijs van een elektrische auto is op dit moment nog hoger dan die van auto’s die op benzine of diesel rijden. Dat komt vooral doordat de geavanceerde batterij met een hoge opslagcapaciteit nog relatief duur is. Ook aan een laadpunt thuis zijn kosten verbonden, die afhankelijk zijn van de gekozen leverancier en laadoplossing. Bij een leaseauto zijn de kosten van het laadpunt vaak inbegrepen in de leaseprijs.

 

In het gebruik is een elektrische auto aanzienlijk voordeliger, doordat de kosten van elektriciteit per gereden kilometer een stuk lager zijn dan die van benzine of diesel. Bovendien profiteert u, als u uw auto zakelijk rijdt, van de zeer lage bijtelling van 4%.

 

Ook de onderhoudskosten zijn veel lager. Een elektrische auto heeft geen verbrandingsmotor, geen versnellingsbak, geen koppeling, geen uitlaat en minder bewegende delen. Dat betekent: minder slijtage, nooit meer olie verversen en zelfs de remmen vragen minder onderhoud. Ten opzichte van een brandstofauto kunnen de onderhoudskosten zo’n 35% lager uitvallen.

Milieu.

Elektrisch rijden heeft een gunstig effect op de luchtkwaliteit, geluidsoverlast en het klimaat. Dit positieve effect is natuurlijk het grootst wanneer de batterij wordt opgeladen met groene stroom. Voor uw laadpunt thuis of op kantoor kunt u een groene energieleverancier kiezen en/of zelf duurzame energie opwekken.

 

Volledig elektrische auto’s zoals de Ampera-e stoten tijdens het rijden geen CO2, stikstof en fijnstof uit. Ze verminderen bovendien de geluidsoverlast door het verkeer, doordat de elektromotor bijzonder stil is. Dit effect is vooral in de bebouwde omgeving, bij lage snelheden, goed merkbaar.

 

De productie van een elektrische auto is gemiddeld energiezuiniger dan de productie van een vergelijkbare benzineauto, omdat er minder complexe, bewegende delen zijn. Het batterijblok kan aan het einde van de levensduur vrijwel volledig gerecycled worden, zodat de materialen niet verloren gaan.