Skip To Content
Eigenschappen

De nieuwe Crossland X. geniet Van het goede leven.

Design.

Exterieur
De Crossland X is gemaakt om uw actieve leven gemakkelijker en leuker te maken. Met zijn stoere SUV-design en compacte afmetingen steelt hij overal de show.
 
Interieur
Premium-design en hoogwaardige materialen kenmerken het interieur van de Crossland X. Geniet van de luxe van lederen bekledinginnovatieve assistentiesystemen en een hogere zitpositie voor een uitstekend zicht naar alle kanten.
 
 • Materialen van hoge kwaliteit, met onder meer optionele lederen bekleding
 • Vakkundige afwerking
 • Luxe en comfort, met onder meer ergonomische comfortstoelen1 
 • Bijzonder praktisch, met eenvoudig bedienbare systemen

 

1Optie; de ergonomische comfortstoelen zijn gecertificeerd door de Duitse vereniging van rugdeskundigen "Aktion Gesunder Rücken e. V." (AGR), die normen opstelt voor rugvriendelijk design.

Panoramisch uitzicht
Het optionele glazen panoramadak, dat zich over de hele lengte van de Crossland X uitstrekt, schept een geweldig gevoel van licht en ruimte. De optionele contrasterende kleur van dak en buitenspiegels maakt de Innovation-uitvoering onweerstaanbaar.
 

Innovaties.

30% intenser licht
LED-koplampen met AFL verlichten de weg 30% intenser dan gewone halogeen-koplampen en zorgen in elke situatie voor de optimale verlichting.
 
 • Deze koplampen zorgen met negen lichtfuncties dat u mogelijke gevaren sneller opmerkt, zodat u meer tijd heeft om te reageren.
 • AFL betekent dat de koplampen zich automatisch aanpassen.
 • Afhankelijk van de stuurhoek en snelheid wordt steeds de meest geschikte lichtfunctie gekozen.
 
Minder stress bij het parkeren
De 180° panoramische achteruitrijcamera biedt ruim zicht op alles achter uw auto, terwijl Advanced Park Assistant II u helpt om "handsfree" in te parkeren. 
De optionele 180° panoramische achteruitrijcamera biedt uitstekend zicht op een breed gebied achter en opzij van uw Crossland X en is zelfs voorzien van een zoom-functie, die automatisch wordt ingeschakeld wanneer obstakels zich op minder dan 70 cm van de auto bevinden. Ook voertuigen die van opzij naderen, komen voortaan helder in beeld. Advanced Park Assist II helpt u om een parkeerplaats te vinden en parkeert daarna bijna automatisch in. U hoeft zelf alleen volgens de aanwijzingen de pedalen te bedienen en te schakelen. Dat maakt parkeren en wegrijden een stuk veiliger en meer ontspannen.
Head-up display
Alle belangrijke rij-informatie, zoals uw snelheid en verkeersborden, recht voor u. Zo kunt u alles overzien, terwijl u uw ogen veilig op de weg houdt1.
 

Het Head-up display toont de volgende informatie:

 • snelheid
 • snelheidsbeperking of opheffing daarvan (via verkeersbordherkenning)
 • instellingen van cruise control en snelheidsbegrenzer
 • waarschuwing bij dreigende aanrijding
 • navigatie-aanwijzingen

 

1 Optie op de Innovation uitvoering.

 

Slim noodrem-systeem
Een geruststellend gevoel: het automatische noodrem-systeem met voetgangersdetectie1 grijpt in als het nodig is en maakt het rijden voor u én andere weggebruikers veiliger.
 

Het automatische noodrem-systeem met voetgangersdetectie1 signaleert voetgangers en voertuigen die u misschien over het hoofd heeft gezien en remt als het nodig is automatisch af. Bij snelheden tussen de 5 en 85 km/u meet het systeem continu de snelheid tot andere voertuigen en waarschuwt u als u deze te snel nadert. Als u niet reageert, remt het systeem automatisch af. Bij een snelheid tot 30 km/u wordt de auto zelfs volledig tot stilstand gebracht.

 

1Optie. Het automatische noodrem-systeem is ontwikkeld om de bestuurder te ondersteunen, binnen de beperkingen van het systeem. De bestuurder blijft verantwoordelijk voor het rijden.

Veelzijdigheid.

Plaats voor al uw plannen
De Crossland X is ontworpen om plaats te bieden aan alles wat u wilt ondernemen, met flexibel in te delen ruimte en praktische opbergvakken en een inhoud die van 410 liter kan worden uitgebreid tot 1.255 liter door de achterbank neer te klappen.  

Bovendien kunt u de ruimte van de Crossland X eenvoudig naar uw hand zetten: door de achterbank naar voren of naar achteren te verschuiven1, of in delen (40/60) neer te klappen, door de armsteun omhoog te klappen wanneer u langere voorwerpen wilt meenemen, of door de bagageruimte in twee compartimenten te verdelen met de in hoogte verstelbare FlexFloor.

 

1Onderdeel van het optionele Premium Innovation+ pakket.

Comfortabel zitten – geen rugpijn
Zelfs na een lange rit komt u ontspannen aan, dankzij de ergonomische comfortstoelen met AGR-certificaat1, die op maar liefst 16 manieren verstelbaar zijn.
 

Dankzij de hogere zitpositie bied de Crossland X de bestuurder een uitstekend zicht op de weg en alle passagiers een fenomenaal uitzicht. De ergonomische comfortstoelen met AGR-certificaat1 maken het rijden nog comfortabeler. Met maar liefst 16 verstelmogelijkheden kunt u altijd de ideale zitpositie vinden, zodat een stijve rug na een lange rit tot het verleden behoort. 

 

1 Optie; de ergonomische comfortstoelen zijn gecertificeerd door de Duitse vereniging van rugdeskundigen "Aktion Gesunder Rücken e. V." (AGR), die normen opstelt voor rugvriendelijk design.

Connectiviteit.

Infotainment
Het veelzijdige R 4.0 IntelliLink geeft uw de mogelijkheid om functies en apps van uw smartphone via Apple CarPlayTM te bedienen via het 7-inch touchscreen.
 
 • Ultrascherp 7-inch kleuren-touchscreen
 • Integratie van uw smartphone via Apple CarPlay™1
 • Handsfree bellen via Bluetooth®
 • Audiostreaming via Bluetooth® en USB
 • Foto's en filmpjes weergeven

 

1Voor iPhone 5 of latere modellen. Apple CarPlay™ is een handelsmerk van Apple Inc., geregistreerd in de VS en andere landen.

Navigatie
Navi 5.0 Intellilink brengt u ontspannen op uw bestemming en is voorzien van talloze functies die uw leven gemakkelijker maken, zoals Voice Control en integratie van uw smartphone via Apple CarPlayTM.
 
 • Apple Carplay™2 and Android Auto™3 smartphone projection
 • 3D European Sat Nav with Traffic Message Channel
 • 8” LCD colour touch screen, 3,5“ coloured driver info display
 • Embedded voice Control, text read out / reply
 • Bluetooth® audio streaming
 • Wireless charging of your smartphone4

 

1Optional. Compatibility and certain functionalities may differ depending on type of device and version of operating system. To check the compatibility of your device, go to www.apple.com, or www.android.com, or contact your Opel retailer.

2Apple CarPlay™ is a registered trademark of Apple Inc.

3Android Auto™ is a registered trademark of Google Inc.

4Optional: Inductive charging only with PMA or Qi compatible smartphones.

Opelconnect
Baanbrekende diensten die uw veiligheid vergroten, ondersteuning bieden en u onderweg perfect informeren. 
 • eCall Noodoproep: maakt bij een ongeval automatisch contact met de 112-meldkamer en geeft de belangrijkste gegevens door
 • Pechhulp-oproep: maakt met één druk op de knop contact met de pechhulp-centrale, zodat u snel geholpen kunt worden
 • Voertuiginformatie: informeert u over belangrijke voertuiggegevens, zoals kilometerstand, oliepeil en gemiddeld verbruik en maakt u attent op gepland onderhoud en eventuele defecten

 

1De diensten eCall Noodoproep en Pechhulp-oproep zijn optioneel beschikbaar voor bepaalde modellen. De andere diensten van Opel Connect (eveneens optioneel) zullen naar verwachting vanaf najaar 2019 geïntroduceerd worden. Deze diensten zijn afhankelijk van de beschikbaarheid en de dekking van het mobiele netwerk. Om er gebruik van te maken dient een abonnement te worden afgesloten.

Energiek en zuinig.

Motoren

Het aanbod van dynamische, efficiënte benzine- en dieselmotoren is net zo veelzijdig als de Crossland X zelf, met een vermogen van 82 tot 130 pk.

 

 

De Crossland X biedt u de keuze uit vier benzine- en twee dieselmotoren, met een vermogen van 82 tot 130 pk. Bijna alle motoren zijn voorzien van het brandstofbesparende Start/Stop-systeem, dat de motor uitschakelt als u stilstaat, bijvoorbeeld voor een stoplicht, en direct weer opstart zodra u wilt wegrijden.
De dieselmotoren zijn voorzien van een AdBlue-tank met een inhoud van 17 liter1 Deze technologie helpt u om nog zuiniger te rijden en de uitstoot van stikstofoxide (NOx) tot een minimum te beperken.

 

1Motoren met BlueInjection-technologie dienen regelmatig (ook
tussen de voorgeschreven onderhoudsbeurten) Adblue® te tanken; een indicatielampje in de boordcomputer waarschuwt u wanneer dit nodig is. Kijk voor meer informatie op www.opel.nl/adblue 

Soepel schakelen
Voor de Crossland X kunt u kiezen tussen een soepel schakelende 5-of 6-versnellingsbak of het gemak van een geavanceerde 6-traps automaat. 
Ecotec® 
De motoren van de Crossland X profiteren van de geavanceerde motortechnologie van Opel, die garant staat voor een perfect evenwicht tussen dynamische prestaties en een laag verbruik.
 
Bij Opel werken we continu aan de ontwikkeling van motoren die uitstekende prestaties combineren met een laag verbruik en lage uitstoot. Dat wordt onder meer bereikt door een aerodynamische, lichte constructie en innovatieve materialen en motoronderdelen om de brandstof zo efficiënt mogelijk te benutten. Ook het Start/Stop-systeem, waarvan het merendeel van de motoren voorzien is, draagt bij tot een lager brandstofverbruik.

Accessoires.

Voor u gemaakt

Originele Opel accessoires geven u de mogelijkheid uw Crossland X nog beter op uw persoonlijke wensen af te stemmen. Ze voldoen stuk voor stuk aan de strenge kwalitetseisen van Opel.

 

De afbeeldingen kunnen afwijken van de aangeboden producten.

Side steps
Toon details
Flexconnect ipad mini houder
Toon details
Flexconnect ipad houder
Toon details
Veiligheidsrooster
Toon details
Harde kofferbekleding
Toon details
Vloermatten, velours
Toon details