Veiligheid & innovatie
Forward Collision Warning
Voor jouw veiligheid en die van je passagiers: Forward Collision Alert in de nieuwe Zafira Life Electric scant continu de situatie op de weg en waarschuwt je als een aanrijding met een voertuig of voetganger dreigt. Indien nodig voert Automatic Emergency Braking volledig autonoom een remactie uit om een ongeval te voorkomen. Hierdoor ben je verzekerd van een veiligere en meer gecontroleerde rijervaring. 
Traffic Sign Recognition
Hoe hard mocht ik hier ook alweer rijden?' Dankzij Traffic Sign Recognition heeft de nieuwe Zafira Life Electric altijd het antwoord. Het geavanceerde camerasysteem herkent verkeerstekens langs de weg en geeft deze vervolgens weer in het instrumentenpaneel. Dus wat er ook om je heen gebeurt, je bent altijd volledig op de hoogte van de geldende snelheidslimiet. 
Rijhulpsystemen
De nieuwe Zafira Life Electric is uitgerust met verschillende rijhulpsystemen, zoals Lane Keep Assist. Dit systeem voert  automatisch een corrigerende stuurbeweging uit wanneer de auto onbedoeld de rijstrook dreigt te verlaten. Wel zo'n veilig idee! 
Driver Drowsiness Alert monitort continu je rijgedrag via de camera aan de voorzijde en het stuurwiel en geeft een seintje wanneer het tijd is voor een korte pauze. Speed Limit Adaptation gebruikt verkeersbordherkenning om veranderingen in de snelheidslimiet te detecteren. Geldt er een andere maximumsnelheid, dan pas je met één druk op de knop automatisch de snelheid van de cruise control aan.