HET OPLAADSYSTEEM DAT BIJ U PAST.

De meeste mensen rijden gemiddeld niet meer dan 60 km per dag. Voor die afstand kunt u uw elektrische auto gemakkelijk 's nachts via een normaal stopcontact (2,3 kW) thuis opladen. Wilt u grotere afstanden rijden en/of sneller opladen? Dan is een thuislaad-station, ook wel Wallbox genoemd, een goede oplossing. Daarmee kunt u tot drie keer sneller opladen dan aan een gewoon stopcontact. Geavanceerde thuislaad-stations zijn bovendien voorzien van een energiemeter, zodat u beter zicht houdt op uw elektriciteitsgebruik.

 

Opladen met de AC-Wallbox (wandoplader). 

Een Wallbox kan zowel thuis als op uw werk geïnstalleerd worden, afhankelijk van de elektrische installatie ter plaatse. Een vergunning hiervoor is eenvoudig te verkrijgen, omdat hiervoor een Europese richtlijn is opgesteld.

 

Kies het laadsysteem dat bij uw past

Uw Opel dealer kan u helpen om het laadstation te kiezen dat het beste bij uw situatie past. Dit is afhankelijk van uw gebruik, het type batterij in uw auto en het gewenste dagelijkse rijbereik. U dealer kan u ook in contact brengen met een installatiebedrijf dat de elektrische installatie van a tot z voor u kan verzorgen.

 

Universele laadkabel

Weet u niet zeker of een Wallbox voor u op de langere termijn de beste keuze zal zijn, kies dan voor een universele laadkabel. Daarmee kunt u zowel thuis en op uw werk bij een normaal stopcontact als bij openbare laadpunten opladen, met een snelheid die voor de meeste gebruikers voldoende is.