SKIP TO CONTENT
Zo werkt de elektromotor | Opel Nederland

De toekomst van de mobiliteit is elektrisch.

Weet u waarom? Omdat elektromotoren uitzonderlijk stil en zuinig zijn, nauweljks onderhoud nodig hebben en het mogelijk maken zonder uitstoot te rijden. Een ander voordeel is dat elektromotoren efficiënter omgaan met grondstoffen dan verbrandingsmotoren. Tel daarbij op dat een steeds groter deel van de benodigde elektriciteit duurzaam wordt opgewekt en u begrijpt waarom zoveel mensen graag willen overstappen. 

Uitermate efficiënt.

Het allergrootste voordeel van een elektromotor is waarschijnlijk zijn efficiëntie. Bij een gewone motor gaat tot een derde van de energie verloren door warmteverliezen. Een elektrische auto gebruikt daarentegen ca. 95 procent van de beschikbare energie om te rijden. Dat maakt hem ongekend efficiënt.

De werking van de elektromotor.

De motor van een elektrische auto zet de elektrische energie uit de batterij om in mechanische energie. Hierbij ontstaat een draaiend magnetisch veld dat via spoelen andere magneten in de motor in beweging zet. De kracht die hierdoor wordt opgewekt wordt overgebracht op de assen van de auto, waarbij de rotatiesnelheid afhankelijk is van de frequentie van de elektrische stroom. 

Ongekend dynamisch.

Hoge efficiëntie, lage gebruikskosten, geen uitstoot... er zijn veel rationele redenen om een elektrische auto te kiezen. Maar er is ook een belangrijke emotionele reden: elekrisch rijden is gewoon érg leuk! Het grote verschil met een conventionele auto is dat u niet hoeft te schakelen. Het koppel wordt altijd direct - en maximaal - overgebracht op de wielen. Dat levert een dynamiek op die u tot nu toe voor onmogelijk had gehouden.