SKIP TO CONTENT

Hoe wordt het rijbereik gemeten?

Tot voor kort werd het rijbereik van een elektrische auto berekend aan de hand van de "New European Driving Cycle" (NEDC). Die methode is sinds 1 september 2018 vervangen door de "World Harmonised Light Vehicle Test Procedure" (WLTP). 

 

Gemeten volgens de WLTP-testprocedure heeft de Corsa-e een rijbereik tot 337 km*. Het rijbereik in de dagelijkse praktijk is uiteraard altijd anders, omdat het afhankelijk is van factoren als de wegomstandigheden, het weer, de rijstijl en de belading van de auto.   

 

De WLTP-testprocedure levert cijfers op die beter overeenkomen met de dagelijkse praktijk dan de hiervoor gehanteerde NEDC-methode. 

 

De WLTP-testprocedure heeft de volgende voordelen:

• een meer realistische rijdynamiek en buitentemperatuur,

• testritten over grote afstanden,

• hogere gemiddelde en topsnelheden,

• groter scala aan rijomstandigheden,

• vaker remmen en optrekken.

 

Lees hier meer over de NEDC- en WLTP-meetmethoden.

 

* Het rijbereik van de Corsa-e bedraagt (afhankelijk van de uitrusting) 329 km tot 337 km, berekend volgens de WLTP-testprocedure, in overeenstemming met de richtlijnen R (EC) 715/2007 en R (EU) 2017/1151. Het rijbereik in de dagelijkse praktijk is onder meer afhankelijk van de persoonlijke rijstijl, de weg- en verkeersomstandigheden, de buitentemperatuur en het gebruik van verwarming/airconditioning/voorverwarming.

MAXIMAAL RIJBEREIK.

Ontdek welke factoren van invloed zijn op het rijbereik van de Corsa-e en wat u kunt doen om de capaciteit optimaal te benutten.

SNELHEID
Uw snelheid heeft de grootste invloed op uw rijbereik. Als u bijvoorbeeld continu 130 km/u zou rijden, is het rijbereik de helft van de afstand volgens de WLTP-meting. 
Rijstijl                                
Elke keer als u optrekt, gaat energie verloren. En elke keer als u hard remt, moet u daarna weer optrekken. Een gelijkmatige rijstijl helpt dus om energie te besparen. De Eco-modus en regeneratief remmen kunnen u helpen om rijbereik tot 15% te vergroten.  
Airco & verwarming
De energie voor de airco en verwarming van uw auto wordt ook door de batterij geleverd. Dat kan een flinke invloed hebben op het rijbereik. Door de auto op te warmen of af te koelen tijdens het laden vergroot u uw rijbereik, terwijl u toch geniet van een  comfortabele temperatuur. 
* Het gemiddelde rijbereik van de Corsa-e bedraagt 329 km tot 337 km (afhankelijk van de uitrusting). Cijfers berekend volgens de WLTP-testprocedure, in overeenstemming met de richtlijnen R (EU) 715/2007, R (EU) 2017/1153 en R (EU) 2017/1151. Het rijbereik in de dagelijkse praktijk kan verschillen en is onder meer afhankelijk van de persoonlijke rijstijl, de weg- en verkeersomstandigheden, de buitentemperatuur en het gebruik van verwarming, airconditioning en voorverwarming.