Hoogwaardige Opel-batterijen.

Alle batterijen in de elektrische auto's van Opel zijn geavanceerde lithium-ion batterijen. Dankzij hun compacte afmetingen passen er meer batterijen in de auto, waardoor het rijbereik groter is. De chemische structuur van de lithium-Ion-batterijen verhoogt bovendien de hittebestendigheid, zodat er minder energie door koeling verloren gaat.

 

Het actieve warmtebeheersysteem zorgt dat de batterijen in elk weertype bij de meest efficiënte temperatuur werken, zelfs bij zeer hoge buitentemperaturen. 

De batterijen van Opel hebben geen last van het "geheugen-effect". U kunt uw elektrische auto dus zonder bezwaar, zo vaak als u wilt, gedeeltelijk opladen, zonder dat dit tot voortijdige vermindering van de batterijcapaciteit leidt. 

Batterij-onderhoud.

U hoeft zelf helemaal niets aan onderhoud te doen! Als uw elektrische auto voor onderhoud bij de Opel garage is, voeren we een grondige controle uit van de batterij, de laadpoort, opladers en kabelverbindingen. Op verzoek stellen we bovendien een certificaat voor u op, waarop de oplaadcapaciteit van de batterij op dat moment vermeld staat, zodat u uw elektrische auto gemakkelijker kunt verkopen.

Garantie op de batterij.

Op de batterij van al onze elektrische auto's geven wij acht jaar of 160.000 km* garantie op behoud van ten minste 70% van de oorspronkelijke capaciteit. Op verzoek stellen we daarnaast een certificaat voor u op, waarop de oplaadcapaciteit van de batterij op dat moment vermeld staat, zodat u uw elektrische auto gemakkelijker kunt verkopen.

 

* Afhankelijk van wat het eerste bereikt wordt.

Gerenoveerde batterij.

Defecte batterijen worden vervangen of gerenoveerd, afhankelijk van de staat ervan. Wij streven ernaar batterijen zoveel mogelijk te renoveren, om de econolosche voetafdruk van onze auto's tot een minimum te beperken.

Duurzaamheid.

We nemen diverse maatregelen om ervoor te zorgen dat onze batterijen zo duurzaam mogelijk zijn. Aan het einde van hun levensduur worden de batterijen gerenoveerd, zodat ze nogmaals gebruikt kunnen worden voor de opslag van elektrische energie. Na afloop van deze tweede gebruiksduur worden alle bruikbare materialen zorgvuldig gerecycled.