Profiteren van lage kosten.

Elektrisch rijden levert niet alleen voordeel op voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Elektriciteit is per kilometer een stuk goedkoper dan brandstof. De Nederlandse overheid wil bovendien het gebruik van elektrische auto's stimuleren met een aantal belastingvoordelen, zowel voor particuleren als voor bedrijven. 
Lees meer over subsidie op een elektrische auto.

Een slimme investering.

Elektrische auto's zijn in aanschaf nog duurder dan brandstofauto's, maar daarna kunt u profiteren van talloze voordelen die het dagelijks gebruik goedkoper maken:

 

  • Lagere onderhoudskosten: een elektrische auto heeft veel minder onderhoud nodig dan een auto met een verbrandingsmotor. Een elektromotor heeft minder bewegende onderdelen die gevoeliger zijn voor slijtage. Ook worden de remmen minder belast door het automatisch regeneratief remmen en er hoeft geen olie ververst te worden.
  • Voordelige leasecontracten: tegenwoordig kunt u ook als particulier elektrische auto’s leasen via private leasecontracten. Het voordeel hiervan is dat u zelf geen reparatiekosten of onderhoudskosten voor de accu hoeft te betalen en precies weet waar u financieel aan toe bent.
  • Lage prijs per kilometer: elektriciteit is per kilometer een stuk voordeliger dan brandstof, zodat uw dagelijkse ritten aanzienlijk goedkoper zijn.

Voordelig opladen.

Terwijl elektriciteit per kilometer al goedkoper is dan brandstof, kunt u uw kosten nog meer verlagen. Bijvoorbeeld door uw auto 's nachts thuis op te laden terwijl u gebruik maakt van het lage stroomtarief. Of door gebruik te maken van uw eigen wandlader thuis, in combinatie met zonnepanelen. Ook willen veel werkgevers het gebruik van elektrische auto's stimuleren door op het werk voordelige oplaadmogelijkheden te bieden.