Skip To Content
Eigenschappen

De nieuwe Opel Movano

De perfecte partner voor elke klus

Design

Stijvol en robuust
De nieuwe Movano combineert zijn inmiddels legendarische functionaliteit met een ongekend stijlvolle en verzorgde uitstraling. Hij is niet alleen duidelijk gemaakt om hard te werken, maar is ook een visitekaartje voor je bedrijf.
 
Comfortabele cabine

Het ruime interieur van de nieuwe Movano is een uiterst functionele en tegelijk comfortabele werkomgeving. Het is een veelzijdig mobiel kantoor, voorzien van de  geavanceerde digitale connectiviteit van OpelConnect1. In de versie met enkele cabine biedt hij naast de bestuurder voorin plaats aan twee passagiers en bij de dubbele cabine achterin nogmaals tot vier passagiers.

 

1optioneel

 

Veelzijdigheid

Varianten en afmetingen

De nieuwe Opel Movano is beschikbaar in vier lengtes, drie hoogtes en verschillende carrosserievarianten:

 

  • Gesloten Bestel, Dubbele Cabine, Chassis Cabine, Chassis Dubbele Cabine en Platform Cabine
  • Diverse conversies af-fabriek, waaronder Kipper en Open Laadbak-modellen
  • Totaal voertuiggewicht (GVW): 2,8 ton, 3,0 ton, 3,3 ton, 3,5 ton of 4,0 ton1'
 
1GVW van 4 ton alleen beschikbaar op de Movano-e.
 
Veelzijdige laadruimte
De laadruimte van de Opel Movano behoort tot de beste in zijn klasse, met royale toegang via brede deuren en een inhoud tot 17 m³. Dat betekent dat hij in de grootste versie met gemak plaats biedt aan vier europallets. Je kunt hem bovendien veilig tot aan het dak beladen, terwijl lading en carrosserie beschermd worden door stevige vloer- en wandpanelen1.

1 Optie 

Laadruimte

Laadvermogen

Het laadvermogen van de Movano is toonaangevend: afhankelijk van de uitvoering tot 2.100 kg. Hij is leverbaar met een totaal voertuiggewicht (GVW) van 3.000, 3.300, 3.500 of 4.000 kg. Het maximale aanhangergewicht bedraagt 3.000 kg.

 

1GVW van 4 ton alleen beschikbaar op de Movano-e.

 
Veilig transport
Om te zorgen dat elke vracht veilig op zijn bestemming komt, is de laadruimte voorzien van een groot aantal bevestigingspunten om de lading te borgen. Daarnaast zijn optioneel stevige beschermingspanelen voor vloer en zijwanden leverbaar. De inzittenden worden beschermd door een robuuste scheidingswand, met of zonder raam.
 

Connectiviteit

Infotainment
Bestuurder en passagiers genieten onderweg van de loepzuivere ontvangst van digitale radio, Bluetooth en USB-aansluiting. Afhankelijk van het uitrustingsniveaus is de Movano voorzien van een 5-inch digitaal touchscreen en optioneel een gebruiksvriendelijk navigatiesysteem. 
Achteruitrijcamera
Parkeren en manoeuvreren in de stad worden een stuk minder inspannend met de geavanceerde achteruitrijcamera, die het gebied achter de Movano helder weergeeft op het touchscreen. Hulplijnen in verschillende kleuren geven duidelijk de richting aan. Het systeem wordt automatisch geactiveerd zodra je in de achteruit schakelt of de achterdeuren geopend worden. Het kan gecombineerd worden met parkeersensoren in de achterbumper voor nog meer veiligheid. 

Cabine

Voorstoelen
De individuele voorstoelen zijn voorzien van comfortabele, verstelbare hoofdsteunen en een verstelbare rugleuning en zijn in lengterichting verstelbaar.
 
Neerklapbare middelste rugleuning
Zo beschik je in een handomdraai over een handig tafeltje met twee bekerhouders, voor bijvoorbeeld je laptop of lunch. Het tafeltje is alleen tijdens stilstand te gebruiken.
 
Luchtgeveerde bestuurdersstoel

Ideaal als je vaak op oneffen terrein of lange afstanden rijdt. Deze comfortabele bestuurdersstoel1 is in vier richtingen verstelbaar en voorzien van een vaste armsteun. De vering is instelbaar over een range van 40 tot 130 kg.

 

1 optie

 
Volop opbergmogelijkheden
De Movano biedt een groot aantal opbergvakken voor vrachtdocumenten, gereedschap en alles wat bestuurder en passagiers onderweg bij de hand willen hebben. Naast een dashboardkastje onder meer een opberglade onder de passagiersplaats, ruime deurbakken, bekerhouders en opbergruimte onder het dak. 
Mobiel kantoor
Het multifunctionele clipboard kun je als je het niet gebruikt eenvoudig in het dashboard opbergen. Het kan in combinatie met een adapter ook gebruikt worden als houder voor een smartphone of tablet. 

Efficiënt rijden

Motoren en versnellingsbak
De Movano biedt de juiste kracht voor elke transporttaak, met een vernieuwde reeks 2.2-liter turbodieselmotoren, die stuk voor stuk voldoen aan de Euro 6d-emissienorm. Het aanbod omvat motoren met een vermogen van 88 kW/120 pk, 103 kW/140 pk en 123 kW/165 pk, met een maximaal koppel tot 370 Nm en een soepel schakelende 6-versnellingsbak.
 
Lage gebruikskosten
De totale gebruikskosten van de Movano liggen opvallend laag, dankzij lange serviceintervals, een minimum aan onderhoud en een zuinig verbruik. En mocht er toch iets gebeuren, dan kun je rekenen op een uitgebreide garantie en uitstekende service.
 

Veiligheid en assistentie

Elektronisch stabiliteitsprogramma (ESP)
In aanvulling op Traction Control verhoogt ESP de stabiliteit van de Movano door gecontroleerde remkracht uit te oefenen op de afzonderlijke wielen om doorslippen te voorkomen wanneer één van de wielen grip verliest. Een geïntegreerd lading-controlesysteem vergroot de koersstabiliteit in moeilijke situaties door de werking van het ESP-systeem automatisch aan te passen aan het gewicht en de verdeling van de lading. 
Verkeersbordherkenning
Dit systeem, dat samenwerkt met de cruise control, herkent verkeersborden en waarschuwt de bestuurder voor snelheidsbeperkingen. 
Cruise control met snelheidsbegrenzer
Zorgt dat de Movano met een constante snelheid blijft rijden en biedt de bestuurder de mogelijkheid een maximumsnelheid in te stellen. 
Lane departure warning
Dit systeem scant continu de weg, via de camera boven de achteruitkijkspiegel. Zodra de wagen onbedoeld zijn rijstrook dreigt te verlaten, wordt de bestuurder gewaarschuwd met een geluidssignaal.
 
Maximale grip
Dankzij een intelligent traction control-systeem rijdt de Movano ook onder moeilijke omstandigheden uitzonderlijk evenwichtig. Het systeem verplaatst de aandrijving als het nodig is automatisch naar het wiel met de meeste grip. Daarnaast zorgt Hill Descent Control dat de Movano op hellingen gecontroleerd afdaalt, ook als de weg nat, modderig of oneffen is. 
Rear cross traffic alert
Via de sensor in de achterbumper merkt dit systeem verkeer dat van links en rechts achter de wagen nadert, direct op en waarschuwt de bestuurder met een geluidssignaal. Dat maakt achteruit rijden en uitparkeren een stuk veiliger. 
Advanced brake assist

Dit systeem1 waarschuwt de bestuurder met een geluidssignaal voor gevaarlijke situaties vóór de wagen. Wanneer de Movano te dicht op een ander voertuig rijdt, begint het systeem de wagen automatisch af te remmen, als de bestuurder niet snel genoeg reageert.

1 De assistentiesystemen van Opel zijn bedoeld om de bestuurder te ondersteunen, binnen de grenzen van het systeem. De bestuurder blijft zelf verantwoordelijk voor het rijden.

 
Dodehoek-waarschuwing
Dit systeem waarschuwt de bestuurder wanneer het gevaarlijk is om van rijstrook te wisselen omdat zich een voertuig of object in de dode hoek bevindt. 
Aanhanger-assistent

Bij het trekken van een aanhanger wordt de bestuurder van de Opel Movano door drie veiligheidsfuncties ondersteund:
 

  • automatische aanhanger-detectie - stelt vast of al dan niet een aanhanger is aangekoppeld
  • lengtedetectie aanhanger - stelt bij benadering de lengte van de aanhanger vast
  • uitgebreide dode-hoekwaarschuwing - detecteert voertuigen op de naastliggende rijstrook ter hoogte van de aanhanger, bij het wisselen van rijstrook. 
 

Opel accessoires

Op maat voor al je behoeften

Haal alles uit je nieuwe Movano-e met de Opel Accessoires. Wat je plannen ook zijn, deze praktische accessoires maken elke rit comfortabeler.

 

Afbeeldingen kunnen afwijken van het product.

Imperiaalrek
Bekijk details
Aluminium dakrek en ladder
Bekijk details
All-weather automatten
Bekijk details
Hoogwaardige multiplex beschermingspanelen
Bekijk details
Achteruitrijcamera
Bekijk details