Opel Astra verkozen tot Zakenauto van het Jaar 2018.Betaalbare middenklasser met businessclass-kwaliteiten.

Zakenauto-van-het-Jaar

De Opel Astra en Astra Sports Tourer zijn uitgeroepen tot Zakenauto van het Jaar 2018. Volgens de vakjury onderstreept de nieuwe Astra dat het betaalbare middenklasse-segment ook businessclass-kwaliteiten in huis kan hebben. Met name de Astra Sports Tourer valt dankzij extra ruimte, rijdynamiek en aantrekkelijk design in de smaak bij lease-, fleet- en andere zakelijke rijders.

Praktijkprijs
De Zakenauto van het Jaar is een praktijkprijs. Deelnemende auto’s moeten zich op alle terreinen in het dagelijks gebruik bewijzen, zeker als het gaat om kosten. Ook op dat gebied maakt de Astra volgens de Zakenauto van het Jaar-vakjury indruk. Daarnaast doet de Astra qua rijervaring niet onder voor een model uit een hogere klasse en levert Opel geavanceerde, sterke en toch ook zuinige motoren die zakelijke gebruikers doorgaans verwachten.

De vakjury bestaat uit directieleden van grote leasemaatschappijen in Nederland, vertegenwoordigers van grote fleetowners, onafhankelijke lease-experts en ervaren vakjournalisten.

Peter Brouwer, hoofdredacteur van vakblad Automobiel Management, is voorzitter van de Zakenauto van het Jaar-award. “Verrassend geavanceerde techniek wordt betaalbaar gemaakt of zelfs standaard geleverd”, stelt Brouwer. “Ook met een wat smallere beurs kunnen zakelijke rijders zodoende profiteren van hoogwaardige comfort- en veiligheidstechniek. Een misschien minder bekend voorbeeld is de aandacht van Opel voor speciale comfort-gezondheidsstoelen. Zoiets verwacht je eerder in een veel hoger segment van de zakenautomarkt.”