De Movano als innovatieve onderzoeksbus.Het verbeteren van de leefstijl van vrouwen met een kinderwens.

Het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam is van start gegaan met een grootschalig onderzoek onder de noemer ‘WOB project’. Het doel van dit onderzoek is: onderzoeken of het verbeteren van de leefstijl van vrouwen met een kinderwens de gezondheid van henzelf en die van hun kinderen verbetert. Dit project wordt ondersteund door de Nederlandse Hartstichting en Opel Nederland.

Om de onderzoekspopulatie van dienst te kunnen zijn is een innovatieve, mobiele onderzoeksbus op maat gebouwd: De ‘Hart voor een goede start’ bus! De Opel Movano Platform Cabine dient als basis voor de op maat gemaakte carrosserie van Akkermans.

Onderzoekers gaan met deze onderzoeksbus vrouwen bezoeken om ter plekke te testen op diverse gezondheidsindicatoren. Om dit te kunnen realiseren is de onderzoeksbus uitgerust met o.a. een onderzoeksbed, fietstest, bergkasten, spoelbak, dakairco, standkachel, hydraulische steunpoten en een stroomvoorziening. Deze werkwijze betreft een primeur in Nederland! Met deze rijk uitgeruste onderzoeksbus kan het AMC nog jaren vooruit om dit onderzoek in alle comfort uit te kunnen voeren.