10 weetjes over de Opel GT Concept.De spectaculaire coupé oogt niet alleen fantastisch, maar is ook historisch verantwoord.

Opel-GT-Concept

Opel pakt op de autoshow van Genève in maart uit met een spectaculaire conceptcar: de Opel GT Concept. De coupé oogt niet alleen fantastisch maar is ook nog eens historisch verantwoord. Deze 10 dingen wist je nog niet over de Opel GT Concept.

Wist jij dat…

1... de Opel GT Concept extreem licht is? Hij weegt minder dan duizend kilogram en heeft achterwielaandrijving. Een waar feest dus om in te rijden!

2... de Opel GT Concept een driecilinder turbomotor met 145 pk en 205 Nm trekkracht heeft? Deze compacte maar krachtige motor leveren we ook in de ADAM, Corsa en nieuwe Astra. Mede door het lage gewicht sprint de GT Concept in minder dan acht seconden naar een snelheid van 100 km/h en haalt hij een topsnelheid van 215 km/h.

 


Bekijk hierboven de galerij met foto's

3... het studiemodel een voorproefje is van hoe een sportwagen van Opel er in de toekomst uit kan zien? Dat belooft veel goeds toch?

4... Opels CEO Dr. Karl-Thomas Neumann groot fan is van de GT Concept? “Met de GT zetten we een volgende stap richting meer emotie en meer rijplezier. We zijn vastberaden, ambitieus, innovatief en willen ieder jaar meer klanten winnen”, zegt hij.

5... de rode banden van de Opel GT Concept verwijzen naar de Opel Motoclub 500 uit 1928? In die tijd werd deze motorfiets geleverd met rode banden.

Opel-Motoclub-500

6... de deuren van de Opel GT Concept op een bijzondere manier openen? Zowel de bestuurder als de passagier drukken op een touchpad (verwerkt in de rode belijning van het koetswerk) waarna de elektrische deuren automatisch openen. Opel open u!

7... de inspiratie voor de Opel GT Concept van de Opel GT uit de jaren zeventig komt? De naam, lange motorkap, centraal geplaatste uitlaat en afwezigheid van een echte kofferklep refereren allemaal aan de originele GT.

Opel-GT-classic

8... Opel al in 1965 aan het experimenteren was met de GT? In dat jaar presenteerden we op de IAA-autoshow in Frankfurt het studiemodel Experimental GT; voor die tijd een ultramoderne auto met progressieve styling. De ontwikkeling van deze auto begon overigens al in 1963.

9... ongeveer zestig procent van de eerste generatie Opels GT verkocht werd in de Verenigde Staten? De GT-modellen werden daar via Buick-dealers verkocht. Opel bouwde de GT op het onderstel van de B-Kadett.

10... Opel in 2007 nog een GT-model lanceerde? Het was een serieuze sportwagen gebouwd op het Kappa-platform waarop Pontiac ook de Solstice bouwde. Aan boord had hij een 2,0 liter viercilinder turbomotor met liefst 260 pk! Deze GT is tot en met 2009 geproduceerd.

Opel-Experimental-GT