Opel grootste stijger van 2016.Opel derde automerk van Nederland, Astra vierde bestverkochte model.

We blikken terug op een bijzonder succesvol 2016. In het jaar waarin onder andere de Opel Astra verkozen werd tot 'Auto van het Jaar 2016', de spectaculaire Opel GT Concept zijn debuut maakte en de compleet nieuwe Insignia werd voorgesteld, draaide Opel een topjaar qua verkoopaantallen.

In 2016 werden in Nederland 32.500 nieuwe Opel-personenauto's op kenteken gezet, goed voor een marktaandeel van 8,5% en een nummer 3 positie in de lijst van bestverkochte automerken van Nederland. In totaal verkochten we maar liefst 7.056 auto's méér dan in 2015, waarmee we de grootste stijger zijn van alle automerken in Nederland!

Opel Configurator

De Astra is de populairste Opel van het afgelopen jaar. Van dit model werden 9.893 exemplaren geregistreerd, waarmee de Opel Astra is geklommen naar plek 4 van bestverkochte automodellen in Nederland.

Opel Configurator

De KARL is de tweede bestverkochte Opel van Nederland. In 2016 werden 7.499 stuks verkocht en daarmee is hij een van de populairste modellen in zijn klasse. Ook werd afgelopen jaar de stoere compact-crossover KARL ROCKS gelanceerd, waarmee het aanbod van de Opel KARL nog aantrekkelijker en veelzijdiger is geworden.

Opel Configurator

Op nummer 3 staat de Opel Corsa, waarvan er vorig jaar 6.683 exemplaren werden geregistreerd. Daarmee is hij vrijwel net zo populair als in 2015, toen de Corsa het jaar eindigde als bestverkochte Opel van Nederland. De komst van de KARL en de nieuwe Astra hebben het aanbod van Opel grondig versterkt.