De stationwagon opnieuw uitgevondenNieuwe Insignia Sports Tourer in 10 feiten

Opel Insignia Sports Tourer

In het tweede kwartaal van 2017 komt de nieuwe Insignia Sports Tourer op de Nederlandse markt. En om heel eerlijk te zijn: wij kunnen niet wachten! Want is het geen beauty?

Opel Insignia Sports Tourer

Feit 1: Lichter

Qua techniek tillen we alles naar een hoger plan. Dus ook het materiaalgebruik van de carrosserie. De nieuwe Insignia Sports Tourer is daardoor tot wel 200 kilogram lichter dan zijn voorganger. 200 kilogram! Dat scheelt straks een hoop in de wegenbelasting. Nieuw is het optionele AWD-systeem met torque vectoring voor een nog dynamischer rijgedrag. Dankzij het optionele FlexRide-onderstel zijn zaken als de dempers, besturing, gasrespons, het ESP-systeem en de schakelmomenten (bij versie met automaat) instelbaar. Er is keuze uit de rijmodi Standard, Sport of Tour die je kan kiezen via de Drive Mode Control-software.

Opel Insignia Sports Tourer

Feit 2: Dynamisch design

Het zal je niet verbazen dat het verleidelijke, dynamische en elegante lijnenspel van de Insignia Grand Sport ook aanwezig is op de Insignia Sports Tourer. Dat design is immers zo goed in de smaak gevallen, dat het niet mocht ontbreken op de Sports Tourer. Uiteraard hebben we wel voor een stijlvolle stationwagonsaus gekozen. Niet al te hoekig, maar juist wel atletisch en vloeiend. Gewoon goed en tijdloos.

Opel Insignia Sports Tourer

Feit 3: Groter dan voorheen

Onze tweede generatie Insignia Sport Tourer is 73 mm langer (nu 4.986 mm) en 31 mm lager (nu 1.483 mm) dan zijn voorganger. De spoorbreedte groeide met 11 mm en de wielbasis bedraagt nu 2.829 mm. Dat is 92 mm meer dan voorheen. Zodoende is de Sports Tourer beter dan ooit in proportie.

Opel Insignia Sports Tourer

Feit 4: Ruimer dan voorheen

De kortere overhangen en toegenomen wielbasis resulteren in een nog ruimer interieur. Met volledig neergeklapte achterbak (40/20/40) heeft de laadvloer een lengte van ruim twee meter! Ruimte in overvloed dus. In laadvolume uitgedrukt schopt de Insignia Sports Tourer het tot maximaal 1.640 liter, ruim 100 liter meer dan voorheen! En ja, zowel voor- als achterin profiteren alle inzittenden van meer been-, hoofd- en schouderruimte.

Opel Insignia Sports Tourer

Feit 5: Sesam, open u

Optioneel is een achterklep die automatisch opent of sluit met behulp van een simpele voetbeweging onder de achterbumper. Dit slimme systeem detecteert bovendien eventuele obstakels en stopt het mechanisme bij het openen of sluiten indien nodig. Ook erg handig: met een simpele druk op de knop is een volledig vlakke laadvloer te creëren.

Opel Insignia Sports Tourer

Feit 6: Zitten als de beste

Jawel, ook in de Insignia Sports Tourer leveren we optioneel AGR-gecertificeerde premium voorstoelen. Die kun je ook krijgen met elektrische verstelling, massagefunctie, verwarming en ventilatie. Je zit dus als de beste, ook vanwege de verbeterde zitpositie en een intuïtieve bediening van alle functies zoals het frameloze touchscreen van het IntelliLink-infotainmentsysteem.

Opel Insignia Sports Tourer

Feit 7: Connectiviteit

Je las het net: de nieuwe Insignia krijgt een IntelliLink-infotainmentsysteem. En dat betekent ondersteuning van Apple CarPlay en naadloze smartphone-integratie. Een draadloze telefoonlader is optioneel. En het is een nieuwe Opel, dus dat betekent dat je profiteert van de persoonlijke mobiliteitsassistent Opel OnStar en een krachtige wifi-verbinding voor maximaal zeven apparaten. Handig én leuk.

Opel Insignia Sports Tourer

Feit 8: Reddende engelen

De Opel helpt je een handje, altijd. Met een head-up display bijvoorbeeld waarop informatie over snelheid, verkeersborden, navigatie en ingestelde of begrensde snelheid wordt geprojecteerd. Ook heeft de auto Active Lane Assist, de actieve rijstrookassistent. Dit systeem voert automatisch een stuurcorrectie uit als de auto onbedoeld de rijstrook dreigt te verlaten. Er is meer. Denk aan Adaptive Cruise Control dat de afstand tussen de auto en de voorligger regelt en de snelheid automatisch aanpast. Indien nodig schakelt de noodremfunctie automatisch in als de afstand abrupt aanzienlijk afneemt. Dan is er ook nog Rear Cross Traffic Alert: dit systeem maakt gebruik van radarsensoren in de achterbumper om objecten binnen 20 meter links en rechts naast het voertuig te detecteren. Met een kijkhoek van 90 graden is dat erg handig bij het achteruit inparkeren of wegrijden bij beperkt zicht.

Opel Insignia Sports Tourer

Feit 9: Helder zicht

We voorzien de Opel Insignia Sports Tourer optioneel van de nieuwste generatie adaptieve Opel IntelliLux LED Matrix-verlichting. Deze geavanceerde koplampen met 16 individuele LED-units reageren nog sneller dan voorheen en schijnen maar liefst 400 meter ver (grootlicht). Ongekend ver vooruit kijken dus.

Opel Insignia Sports Tourer

Feit 10: nieuwe achttraps automaat

De nieuwe generatie Insignia is de eerste Opel die we kunnen leveren met een compleet nieuwe achttrapsautomaat. Deze wordt gekoppeld aan efficiënte benzine- en dieselmotoren met turbotechnologie.

Opel Insignia Sports Tourer

Video: Opel CEO Karl-Thomas Neumann over de nieuwe Insignia Sports Tourer